Szerző: Vörös Péter

2000. május 22. 06:50

Új Compaq tárolóeszközök - a Wildfire AlphaServer-ekhez méltó kapacitással és teljesítmény skálázhatósággal

A Compaq múlt héten mutatta be új, Wildfire-kódnevű, GS AlphaServer-eit. A Houston-i központú számítógépgyártó óriás már az új AlphaServer-ekre hegyezte ki MA8000 ill. EMA12000 rack-mount-olású RAID alrendszereit, amelyet SAN-okba (storage-area-network) fognak építeni. Az MA8000 és az EMA12000 a Digital Equipment két évvel ezelőtti moduláris koncepcióját használják és a skálázhatóság e kategóriában a legjobbnak számít.
A GS-sorozatú szerverek csatornánként 1,3Gbit/mp-s sebességet nyújtanak - szemben a jelenlegi Fibre Channel berendezések 1Gbit/mp-jével. Ezért a Compaq több gyártóval (köztük a kaliforniai Brocade Communication Systems-szel) együtt dolgozik 2Gbit/mp-es switch-eken. A Compaq még a nyár során tervezi a 2Gbit/mp-s RAID kontrollerek bevezetését.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról