Szerző: Barna József

2003. november 6. 09:57

Kiváló eredményekről számolt be a Cisco

John Chambers
John Chambers
[WSJ] A Cisco Systems tegnap hozta nyilvánosságra első pénzügyi negyedéves eredményeit. A hálózati berendezéseket gyártó óriásvállalat az utóbbi három év legjobb negyedéves árbevételét érte el és éves szinten 76 százalékkal növelte nyereségét.

Az október 25-én véget ért első pénzügyi negyedévben a Cisco 5,1 milliárd dollár árbevételt ért el, ami 5,3 százalékos növekedésnek felel meg a tavalyi év megfelelő időszakának forgalmával összehasonlítva. A forgalom -- mely 2001 januárja óta nem látott szintet ért el -- meghaladta mind a vállalat, mind pedig az elemzők várakozásait. A nettó nyereség 1,09 milliárd dollárra, részvényenként 15 centre rúgott, míg egy évvel korábban 618 millió dollár, részvényenként 8 cent volt.

John Chambers elnök-vezérigazgató elmondta, hogy a forgalomnövekedés mozgatói részben a Linksys felvásárlása, részben pedig a szövetségi kormány jelentős megrendelései voltak. A Cisco árbevételéhez 119 millió dollárral járultak hozzá a Linksys-termékek eladásai, míg a kormányzati megrendelések az egyesült államokbeli forgalom 20 százalékát tették ki.

Chambers egyben kiemelte, hogy noha visszafogott optimizmus tapasztalható a vállalati felhasználók körében, a fellendülés lassú. Mint hozzátette, a vállalati megrendelések csupán szerény mértékben növekedtek egy év alatt, noha meglepetés volt a távközlési vállalatok megrendeléseinek látványos, éves szinten 20 százalékos emelkedése.

A jelenlegi, második pénzügyi negyedévre a Cisco 1-3 százalékos árbevételnövekedést vár, ami éves szinten 10 százalékos forgalomnövekedésnek felelne meg. Ez körülbelül 5,15 és 5,25 milliárd dollár árbevételt jelentene. Az elemzők átlagosan 5,04 milliárd dolláros forgalmat jeleztek előre.

A Cisco tegnap tőzsdezárás után hozta nyilvánosságra eredményeit. Részvényeinek árfolyama a rendes kereskedésben 1,02 százalékkal 21,80 dollárra emelkedett, majd a tőzsdezárás után 5,87 százalékkal tovább nőtt, 23,08 dollárra.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról