:

Szerző: Bodnár Ádám

2003. október 30. 14:02

Javuló eredményekről számolt be a Cray

A szuperszámítógépekről ismert Cray közzétette szeptember 30-án véget ért harmadik negyedévének eredményeit.

A szuperszámítógépekről ismert Cray közzétette szeptember 30-án véget ért harmadik negyedévének eredményeit.

A Cray X1 rendszerek piaci sikere miatt a vállalat forgalma a tavalyi év azonos időszakához képest 52 százalékkal 63,8 millió dollárra nőtt, a nettó nyereség 8,5 millió dollárt, azaz részvényenként 10 centet tett ki. A tavalyi harmadik negyedévben a vállalat 2,1 millió dollár, azaz részvényenként 4 cent nyereségről számolt be.

Az év első kilenc hónapjában a Cray 169,7 millió dollár bevétel mellett 17,5 millió dollár, azaz részvényenként 23 cent nettó nyereséget ért el. A tavalyi év azonos időszakában a vállalat 115,9 millió dollár forgalomról és 4,1 millió dollár, azaz részvényenként 8 cent profitról számolt be.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 10:43

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.