Szerző: Bodnár Ádám

2003. október 30. 10:49

Csökkent az Ericsson negyedéves vesztesége

Noha az Ericsson negyedéves forgalma a dollár gyengülése miatt 16 százalékkal esett vissza, a költségoptimalizálási lépések miatt a cég nettó vesztesége is csökkent.

Noha az Ericsson negyedéves forgalma a dollár gyengülése miatt 16 százalékkal esett vissza, a költségoptimalizálási lépések miatt a cég nettó vesztesége is csökkent.

A svéd vállalat harmadik negyedéves nettó vesztesége 3,9 milliárd korona (505,1 millió dollár) volt, egy évvel korábban 5 milliárd koronát tett ki. A bevétel 33,5 milliárd koronáról 28 milliárd koronára csökkent. Az Ericsson közölte, hogy a dollár gyengülése erőteljesen befolyásolta mind a bevételt, mind a nyereséget. A megrendelések nettó értéke a tavalyi harmadik negyedévhez képest 37 százalékkal 28,1 milliárd koronára emelkedett, azonban a második negyedévben elért 28,3 milliárd koronához képest némileg csökkent.

Az Ericsson folyamatosan csökkenti alkalmazottainak létszámát, hogy javítsa hatékonyságát. A vállalat az év elején közölte, hogy a korábban bejelentett elbocsátásokon túl további 7 ezer munkahelyet szüntet meg. A svéd cégnél 2001-ben még 107 ezren álltak alkalmazásban, az idei harmadik negyedév végére ez 53 ezerre csökkent. Az Ericsson közölte, hogy az átszervezési és költségcsökkentési lépések a terveknek megfelelően haladnak.

A vállalat továbbra is úgy véli, hogy a mobiltelefonos hálózati berendezések piacra az idén 10 százalékkal csökken. Az Ericsson várakozásai szerint mind a berendezések, mind pedig a szolgáltatások piacán megtartja pozícióját. A vállalat úgy véli, hogy az árfolyamváltozások miatt a forgalma a piacnál nagyobb mértékben csökken, mivel előbbit koronában, utóbbit dollárban számítják.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról