:

Szerző: Bodnár Ádám

2003. október 22. 14:37

Emelkedő forgalom, csökkenő nyereség a THQ legutóbbi negyedévében

A THQ negyedéves forgalma 30 százalékkal növekedett, nettó nyeresége azonban 25 százalékkal visszaesett. A cégnél jelentős személyi változások történnek.

A THQ negyedéves forgalma 30 százalékkal növekedett, nettó nyeresége azonban 25 százalékkal visszaesett. A cégnél jelentős személyi változások történnek.

A vállalat bejelentette, hogy "World Wrestling Entertainment" játékainak és a Game Boy Advance konzolra kiadott programjainak köszönhetően a szeptember 30-án véget ért negyedévben forgalma 126,5 millió dollárt tett ki, nettó nyeresége azonban mindössze 3,6 millió dollár, azaz részvényenként 9 cent volt.

A tavalyi év azonos időszakában a THQ 97,3 millió dolláros bevételt és 4,8 millió dollár, azaz részvényenként 12 cent nettó nyereséget ért el. A kiadó bejelentette, hogy negyedéves költségei és kiadásai 37 százalékkal 125,2 millió dollárra emelkedtek, azonban nem indokolta a jelentős változást.

A cég közölte, hogy az egyszeri költségek nélküli negyedéves nyeresége 1,1 millió dollár, azaz részvényenként 3 cent volt, amely felülmúlja az augusztusban közzétett 1 centes előrejelzést. A First Call által megkérdezett elemzők 1 centes részvényenkénti profitot vártak.

Megemelte a teljes pénzügyi évre vonatkozó előerjelzését a THQ: a cég immáron 570 millió dolláros bevételre és 85 centes részvényenkénti eredményre számít. Júliusbn a vállalat vezetői még úgy vélték, hogy a pénzügyi évet 540 millió dolláros forgalommal és részvényenként 80 centes nyereséggel zárják. A First Call által megkérdezett elemzők 81 centes részvényenkénti profitot várnak.

A THQ bejelentette továbbá, hogy lemond tisztségéről Fred Gysi pénzügyi igazgató. A vezető addig marad a cégnél, amíg utódát meg nem találják. További személyi változásokról is beszámolt a cég, ugyanis nyilvánosságra hozták, hogy a THQ operatív igazgatója Eric Docorow lesz, a THQ Wireless részleg élére pedig Tim Walsh kerül. Doctorow korábban a Paramount filmstúdió "Worldwide Home Entertainment" részlegét vezette.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 21:57

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.