Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Javuló eredményekről számolt be a Seagate

Bodnár Ádám, 2003. október 22. 10:21
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A legnagyobb amerikai merevlemez-gyártó, a Seagate az előzetes várakozásokat felülmúló negyedéves eredményekről számolt be kedden. Szakértők úgy vélik, ez az informatikai piac fellendülésére utaló jel.

hirdetés
A legnagyobb amerikai merevlemez-gyártó, a Seagate az előzetes várakozásokat felülmúló negyedéves eredményekről számolt be kedden. Szakértők úgy vélik, ez az informatikai piac fellendülésére utaló jel.

A Seagate 1,74 milliárd dolláros forgalomról és 198 millió dolláros, azaz részvényenként 40 centes nyereségről számolt be. A First Call által megkérdezett elemzők 1,64 milliárd dolláros bevételre és részvényenként 36 cent eredményre számítottak. A cég egy évvel korábban 1,58 milliárd dollár bevételt és 110 millió dollár, azaz részvényenként 24 cent nyereséget ért el.

Az október 3-án véget ért első pénzügyi negyedévben a Seagate 21,2 millió merevlemezt értékesített, ami 27 százalékkal magasabb a tavalyi év azonos időszakában elért szintnél és 34 százalékkal múlja felül a megelőző negyedéves adatot. A vállalat 2,3 millió, szórakoztató-elektronikai készülékbe szánt meghajtót adott el, ami több mint kétszerese a tavalyi első negyedéves szintnek.

Noha a vállalat csak nemrégiben lépett be a noteszgépekbe szánt merevlemezek piacára, Steve Luczo elnök-vezérigazgató biztos benne, hogy a pénzügyi év végére a Seagate eléri a kitűzött célt, a 10 százalékos piaci részesedést.

A jelenleg is tartó második negyedévre Luczo 1,80-1,84 milliárd dolláros forgalmat és részvényenként 45-47 centes nyereséget vár. A First Call által megkérdezett elemzők átlagosan 1,85 milliárd dollár bevételt és részvényenként 46 cent nyereséget várnak.

4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!