Szerző: Bodnár Ádám

2003. október 21. 12:08

Megjelent a Sony Ericsson P900 okostelefon

A Sony Ericsson egyszerre két helyszínen, az amerikai Las Vegasban és a kínai Pekingben mutatta be legújabb okostelefonját, a P900 modellt. A vállalat ígérete szerint a készülék a jövő hónapban már megjelenik az üzletekben és a szolgáltatók kínálatában.

A Sony Ericsson egyszerre két helyszínen, az amerikai Las Vegasban és a kínai Pekingben mutatta be legújabb okostelefonját, a P900 modellt. A vállalat ígérete szerint a készülék a jövő hónapban már megjelenik az üzletekben és a szolgáltatók kínálatában.

A P900 külseje rendkívül hasonló elődjéhez, a P800-hoz, azonban a formatervezett házban számos új képesség rejtőzik. A Symbian 7.0 operációs rendszerre épülő készülék háromsávos (900/1800/1900 MHz), beépített kamerával rendelkezik, amely VGA felbontású fotók és MPEG4 videók rögzítésére is alkalmas. A Sony Ericsson állítása szerint a felvett videoklipek percenként átlagosan 1 Mbyte-tal csökkentik a szabad memória méretét.

A készülék beépített memóriája 50 százalékkal 48 Mbyte-ra növekedett, ebből 16 Mbyte áll a felhasználó rendelkezésére. A telefon memóriája Memory Stick Duo kártyákkal bővíthető, egy 32 Mbyte kapacitású kártya az alapcsomag része. A P900 legfeljebb 128 Mbyte méretű Memory Stick Duo fogadására képes.

A készülék a P800-nál lényegesen jobb kijelzővel rendelkezik, ugyanis 65 ezer árnyalat megjelenítésére képes. Az új szoftvernek köszönhetően a képek már akár teljes képernyős méretben és "szélesávásznú" nézetben is megtekinthetők. A P900 támogatja a többszólamú csengőhangokat, a J2ME és Mophun alkalmazásokat, illetve elég erős processzorral rendelkezik a 3D játékok, szoftverek futtatásához. A mobiltelefon természetesen beépített médialejátszóval is rendelkezik.

A Sony Ericsson új mobiltelefonján található beépített böngésző HTML, WAP és cHTML oldalak megjelenítésére képes, de a gyártó weboldaláról ingyen letölthető az Opera browser is. A vállalat bejelentette, hogy a P900-hoz megjelenő új szoftvereket az internetről lehet letölteni és a felhasználók otthon frissíthetik készüléküket, nem szükséges felkeresniük a szervizeket.

A Sony Ericsson bejelentette, hogy az európai és távol-keleti régióban a telefon már az idei negyedik negyedév során a boltokba kerül, az amerikai és kínai vásárlóknak azonban 2004 első negyedévéig várni kell rá.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

2

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.