Szerző: Barna József

2003. október 21. 08:56

A Texas Instruments eredményei felülmúlták a várakozásokat

A Texas Instruments tegnap hozta nyilvánosságra harmadik pénzügyi negyedéves eredményeit. A dallasi vállalat a vártnál magasabb árbevételnek köszönhetően éves szinten több mint kétszeresére növelte nyereségét.

A Texas Instruments tegnap hozta nyilvánosságra harmadik pénzügyi negyedéves eredményeit. A dallasi vállalat a vártnál magasabb árbevételnek köszönhetően éves szinten több mint kétszeresére növelte nyereségét.

A szeptember 30-án véget ért harmadik pénzügyi negyedévben a Texas Instruments 2,53 milliárd dollár árbevételt ért el, ami 13 százalékos növekedést jelent a tavalyi év megfelelő időszakában elért forgalomhoz képest. A nettó nyereség 447 millió dollárra, részvényenként 25 centre rúgott, míg egy évvel korábban 188 millió dollár, részvényenként 11 cent volt. Az eredményekben megjelenik egy, a Micron-részvények értékesítéséből befolyt 106 millió dolláros, valamint egy 56 millió dolláros átszervezési tétel. A vállalat korábban 2,39-2,49 milliárd dolláros árbevételt és részvényenként 19-23 cent profitot jelzett előre.

A cég eladásait elsősorban a vezeték nélküli és a szórakoztatóelektronikai berendezésekben használt lapkák növekvő forgalma erősítette. A nagysebességű hálózati chipek eladásai éves szinten 74 százalékkal emelkedtek. Tom Engibous, a vállalat elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a Texas Instruments a gazdasági lassulás idején kutatás-fejlesztésre fordított összegeknek köszönhetően a fellendülés időszakában gyorsabban növekszik, mint az iparág egésze. A cég K+F költségvetése várhatóan 13 százalékkal 1,75 milliárd dollárra nő az idén.

A negyedik negyedévre vonatkozóan szintén optimista előrejelzést tett a Texas Instruments: a várakozások szerint az árbevétel 2,49 és 2,7 milliárd dollár között lesz, míg a profit részvényenként 11 és 19 cent között alakul. A Thomson First Call által megkérdezett elemzők csupán 11 centes részvényenkénti nyereséget prognosztizáltak.

A Texas Instruments tegnap tőzsdezárás után hozta nyilvánosságra eredményeit. Részvényeinek árfolyama a rendes kereskedésben 2,84 százalékkal 25,67 dollárra nőtt, majd a tőzsdezárás után tovább emelkedett, 27,50 dollárra.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról