Szerző: Barna József

2003. október 16. 09:19

Rövidesen megújul a Startlap

Novembertől megújul a Startlap , közölte tegnap a népszerű tematikus portált üzemeltető Sanoma Budapest Kiadói Rt. Az átalakulás előkészítéseként október 1-től új főszerkesztő, a korábban fejlesztési csoportvezetőként dolgozó Vidó Viktor gondoskodik az oldal további dinamikus fejlődéséről.

Novembertől megújul a Startlap, közölte tegnap a népszerű tematikus portált üzemeltető Sanoma Budapest Kiadói Rt. Az átalakulás előkészítéseként október 1-től új főszerkesztő, a korábban fejlesztési csoportvezetőként dolgozó Vidó Viktor gondoskodik az oldal további dinamikus fejlődéséről.

A Startlap, amely a kiadó közleménye szerint hétköznapokon közel félmillió látogatást regisztrál, megújulás előtt áll. Az új portál fejlesztése hónapok óta folyik. A tender eredményeként új arculattal rendelkező oldaltervek és a Startlap könnyű kezelhetőségének jegyében új típusú, áttekintő oldalak is születnek a Carnation közreműködésével. A Startlap új logóját a Kirowski tervezi. A portál fejlesztésére nem történt tenderkiírás, így azt a Startlap korábbi fejlesztésével megbízott partnere, a Webstar Csoport készíti el. A fejlesztési és arculattervezési munkálatok eredményét a Startlap a Bell Research segítségével fókuszcsoportos kutatásokkal vizsgálja a legtökéletesebb eredmény elérése érdekében.

Az új főszerkesztő, Vidó Viktor feladata lesz a sikeres portál megújulásának levezénylése az elkövetkező hónapokban. A munkát Debre Zoltánnal, a Startlap korábbi főszerkesztőjével közösen végzi. Vidó a Sanoma Budapest internetfejlesztési csoportvezetőként már sokszor bizonyított a Startlap színeiben is. Az ő nevéhez fűződik a Startlap népszerű nyereményjátéka, a Startlap Labirintus, és az ő kezében alakult a Lap.hu család szerkesztői rendszere is.

Vidó a bejelentés kapcsán elmondta: "A Startlap fennállásának az eddigi legnagyobb és legizgalmasabb változására készül. A megújulás célja, hogy látogatóink még szívesebben használják kedvenc weblapjukat, hiszen az Ő elégedettségük a mi sikerünk kulcsa. A jövőben a Startlap sok előnyös tulajdonsága mellett egy újabbat is szeretnénk érvényesíteni, az innovációs képességét. A nyitóoldal megújulása tehát csak a kezdet."

Debre Zoltán, aki több mint két évig vezette a Startlapot, a Sanoma online berkein belül marad. Új munkakörében egyfelől a Sanoma Internet divíziójának fejlesztési tanácsadójaként dolgozik tovább, másfelől a Sanoma Online Médiacsoport saját erőforrásainak (fejlesztés, webdesign, kampánytámogatás és tanácsadás) külső értékesítéséért felel.

a címlapról

Hack the crisis hungary

0

Elrajtolt a Hack the Crisis Hungary!

2020. április 3. 16:37

Közel 750 résztvevő és 80 mentor gyártja majd a hétvégén megoldásait a krízishelyzetre.