Szerző: Bodnár Ádám

2003. október 14. 15:16:37

Az EMC felvásárolja a Documentum vállalatot

Az EMC bejelentette, hogy egy 1,7 milliárd dolláros részvénycserés tranzakció keretén belül felvásárolja a Documentum vállalatot, amely vállalati tartalomkezelő rendszereket fejleszt.

Az EMC bejelentette, hogy egy 1,7 milliárd dolláros részvénycserés tranzakció keretén belül felvásárolja a Documentum vállalatot, amely vállalati tartalomkezelő rendszereket fejleszt.

A Documentum részvényesei minden egyes papírjuk után 2,175 EMC-részvényt kapnak, az EMC értékpapírok mai árfolyamát figyelembe véve az ügylet értéke 1,7 milliárd dollár. A felvásárlást egyelőre sem a hivatalos szervek, sem pedig a Documentum részvényesei nem hagyták jóvá.

Az EMC arra számít, hogy a tranzakció 2004 első negyedévében zárul le. A vállalat bejelentette, hogy az előzetes becslések szerint a felvásárlás részvényenként 2 centtel csökkenti az első negyedéves eredményt, a pénzügyi év hátralevő részében azonban már nem lesz hatása.

A megállapodás szerint a Documentum az EMC szoftverrészlegeként üzemel tovább és továbbra is pleasantoni (California, USA) központjában működik majd. Az EMC részlegeként működő szervezet vezetője Dave DeWalt, a Documentum jelenlegi elnök-vezérigazgatója lesz. A 2005-ös pénzügyi év eredményeit már érezhetően javítani fogja a Documentum működése -- véli az EMC.

Az EMC ma bejelentette azt is, hogy a nemrégiben véget ért negyedévben a vártnál magasabb eredményeket ért el, a cég becslései szerint csütörtökön 1,51 milliárd dolláros forgalmat és részvényenként 7 centes eredményt jelent be. A First Call által megkérdezett elemzők átlagosan 1,49 milliárd dolláros bevételre és 4 centes részvényenkénti profitra számítottak.

a címlapról

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 24. 01:17

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.