Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Az Oracle kitart a PeopleSoft megvásárlása mellett

Bodnár Ádám, 2003. október 13. 12:00
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Az Oracle ismét meghosszabbította a PeopleSoft részvényeire tett felvásárlási ajánlatát: a vállalat bejelentette, hogy december 31-ig tartja a 19,50 dolláros árat.

Az Oracle ismét meghosszabbította a PeopleSoft részvényeire tett felvásárlási ajánlatát: a vállalat bejelentette, hogy december 31-ig tartja a 19,50 dolláros árat.

A vállalat szóvivője bejelentette továbbá, hogy az ellenséges felvásárlás körülményeit vizsgáló hatóságok várhatóan csak november végén, vagy december elején hoznak döntést abban a kérdésben, hogy az Oracle és a PeopleSoft esetleges összeolvadása hogy befolyásolná a piaci versenyt.

"Ugyanolyan elkötelezettek vagyunk a PeopleSoft megvásárlása mellett, mint amikor júniusban megtettük első ajánlatunkat" -- mondta Jim Finn, az Oracle szóvivője. A vállalatnak azonban változtatnia kell ajánlatán, ha valóban meg akarja szerezni a rivális szoftvercéget, ugyanis a PeopleSoft-papírok értéke pénteken 20,55 dolláron zárt, ami magasabb, mint az Oracle által ajánlott 19,50 dollár.

A PeopleSoft részvényárfolyama azután kezdett jelentősen emelkedni, hogy a cég közzétette harmadik negyedéves előzetes eredményeit. A vállalat a múlt héten közölte, hogy a nemrégiben véget ért harmadik negyedévben a korábbi előrejelzéseknél magasabb forgalmat és nyereséget ért el.

Az Oracle immáron ötödször hosszabbította meg felvásárlási ajánlatát. A vállalat idáig a PeopleSoft-papíroknak csupán 7 százalékát szerezte meg. Az Oracle képviselői többször is hangsúlyozták, hogy elkötelezettek a PeopleSoft felvásárlása mellett és akár több hónapot, esetleg egy évet is várnak a sikerre.