Szerző: Bodnár Ádám

2003. október 13. 11:31

Új mobiltelefonokat mutatott be a Samsung

A Samsung Electronics az idei DigitAll Inspiration kiállításon számos új mobiltelefont mutatott be. A Samsung intelligens mobiltermináljai (MIT) arra készültek, hogy a felhasználók a legfontosabb adataikat mindenhová magukkal vihessék.

A Samsung Electronics az idei DigitAll Inspiration kiállításon számos új mobiltelefont mutatott be. A Samsung intelligens mobiltermináljai (MIT) arra készültek, hogy a felhasználók a legfontosabb adataikat mindenhová magukkal vihessék.

Ezek a készülékek a Samsung szerint az egy évtizeddel ezelőtti laptopoknál nagyobb teljesítményt kínálnak az integrált nagysebességű vezeték nélküli kommunikáció lehetőségeivel kiegészítve. Ezen eszközök nem pusztán levelezésre vagy irodai dokumentumok szerkesztésére valók, hanem képesek multimédiás tartalom, például zene vagy videoklip lejátszására is. A Samsung Electronics felismerte, hogy minden egyes vásárlónak eltérő igényei vannak, ezért különböző választási lehetőségeket nyúlt. A Samsung az egyetlen olyan nagy mobiltelefon-gyártó, amely Palm OS, PocketPC és Symbian operációs rendszereken alapuló mobiltelefonokat is kínál.

Az SPH-i700 típusjelű intelligens mobilterminál a Microsoft Pocket PC Phone Edition operációs rendszere köré épült, és tartalmazza a Pocket Office alkalmazást az üzleti igények kielégítéséhez, a Windows Media Player lejátszót a multimédiás fájlok lejátszásához és az MSN Messenger programot üzenetek küldéséhez. Az integrált CDMA 2000 1X vezeték nélküli kommunikációs modulnak köszönhetően az SPH-i700 szélessávú vezeték nélküli kapcsolat lehetőségét kínálja a vásárlóknak. A telefon egy elforgatható lencsés, VGA felbontású digitális fényképezőgépet is tartalmaz.

Az SGH-D700 típus egy Symbian OS operációs rendszerre épülő GSM/GPRS telefon, amely teljes multimédiás szolgáltatásokkal rendelkezik, beleértve a videoüzenetek és a moziklipek lejátszását. Emellett az eszköz elforgatható képernyővel és lencserendszerrel videorögzítésre is alkalmas. Annak érdekében, hogy az SGH-D700 minden igényt kielégítő multimédiás szolgáltatásai a lehető legjobban kihasználhatók legyenek, a Samsung tervezői az MMC memóriabővítések támogatására is képessé tették a telefont. A telefon 65 ezer színű TFT LCD kijelzővel rendelkezik.

Az SPH-i500 a Samsung legújabb Palm OS operációs rendszerre épülő telefonja. Ez a CDMA 2000 1X mobilhálózatokat is támogató intelligens terminál egy kagylóhéj formájú mobiltelefon, amely 65 ezer szín megjelenítésére képes TFT LCD kijelzővel, két -- megjelenítő és rajzoló területekből álló -- érintésérzékelő panellel, Easy Text Input szövegbevitellel, hangtárcsázás és hangrögzítő funkciókkal, valamint 16 szólamú csengőhangok lejátszásának képességével rendelkezik. A telefon egy teljes értékű Palm PDA, mely az összes Palm alkalmazással kompatibilis.

Mindezeken kívül az SPH-i500 gyorsabb és megbízhatóbb fájlátvitelt nyújt, mint eddig valaha. A beépített kommunikációs alkalmazások, valamint a külső fejlesztőktől származó Internet-böngészők és e-mail alkalmazások lehetővé teszik, hogy a mobiltelefon teljesen hordozható, minden funkciót egyesítő, vezeték nélküli webterminálként működjön.

Az SGH-E715 típus egy kompakt és könnyű kétfrekvenciás GSM/GPRS telefon beépített VGA fényképezőgéppel. Ez az egyedi összecsukható modell az elejére felszerelt fényképezőgéppel és belső antennával rendelkezik. A külső LCD kijelző keresőként használható, így a telefon kinyitása nélkül is elkészíthetők a felvételek. A fényképek díszítéséhez különböző tárolt képsablonok használhatók. A LED világítással felszerelt SGH-E715 eszközzel tiszta, éles képek készíthetők még sötétben is.

Az SGH-P705 egy teljes GSM/GPRS szolgáltatásokat nyújtó telefon és NTSC televízió egyben, amely elég kicsi és könnyű ahhoz, hogy egy ing zsebében elférjen. A rendkívül kis méret ellenére az eszköz meglepő, 262 144 színű TFT LCD kijelzője valósághű képeket biztosít. Ha egy jelenet hangulata magával ragadná, az SGH-P705 telefonnal a képek rögzíthetők, és elküldhetők az MMS szolgáltatást használó ismerősöknek. A telefon támogatja a 40 szólamú csengőhangokat, és beépített WAP 2.0 böngészőt tartalmaz.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról