:

Szerző: roberto

2003. október 9. 23:34

UHU Linux 1.1: tesztelhető a második béta

Tegnap megjelent az UHU-Linux 1.1 Office változatának második

Tegnap megjelent az UHU-Linux 1.1 Office változatának második publikus bétája. A telepítőkészlet tartalmazó, CD-re írható ISO fájl az ftp.uhulinux.hu szerverről tölthető le. A készülő rendszer, amint arról már korábban is beszámoltunk, naprakész szoftverkomponensekből épül fel, alapját a 2.4.22-es kernel adja, a programcsomagok a GCC (GNU fordítógyűjtemény) 3.3.1-es verziójával készültek, a glibc 2.3.2-t használva. A grafikus munkakörnyezetek terén fontos újdonságnak számít a néhány hete kiadott GNOME 2.4, valamint a 3.1.4-es KDE. Az alkalmazásfrissítések közül említésre méltó a Mozilla 1.4 böngészőprogram-csomag, az Abiword 2.0 szövegszerkesztő, illetve a Gnumeric 1.2 táblázatkezelő.

A fejlesztők a javításokon túl az előző bétához képest több újdonságról is beszámoltak. Az UHU Linux kernelbe is bekerült az SMP (Symmetric Multi-Processors) rendszerek támogatása, több fontos szoftvercsomagból teljesn friss verziók találhatók a telepítőkészletben (Samba 3.0, Perl 5.8.1, XFce 4.0), szintén frissült az alapértelmezett GNOME munkakörnyezet magyar fordítása, míg a KDE-t kedvelők számára átdolgozták a munkakörnyezet alapértelmezett konfigurációját. A fejlesztők minden hibajelentést szívesen fogadnak a dev@uhulinux.hu levelezőlistán.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 18:03

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.