Szerző: Bodnár Ádám

2003. október 9. 14:04

Újabb 3G mobiltelefont jelentett be a Siemens

A Siemens bemutatta második 3G mobiltelefonját. A világ negyedik legnagyobb mobiltelefon-gyártójának legújabb, U15 nevű modellje két digitális kamerát és 64 Mbyte memóriát tartalmaz.

A Siemens bemutatta második 3G mobiltelefonját. A világ negyedik legnagyobb mobiltelefon-gyártójának legújabb, U15 nevű modellje két digitális kamerát és 64 Mbyte memóriát tartalmaz.

A Siemens U15 háromsávos és kétnormás, ami azt jelenti, hogy az összes létező (900/1800/1900 MHz) GSM-hálózaton használható és harmadik generációs hálózat észlelése esetén automatikusan átáll annak használatára. Az elsősorban videotelefonálásra kihegyezett készülék két beépített kamerát, nagyfelbontású kijelzőt és 64 MByte memóriát tartalmaz.

Az U15 kijelzője 16 bites és 176x220 pixel megjelenítésére képes, ennek fényében a 800 mAh kapacitású akkumulátor kevésnek tűnhet. A telefon két kamerával is rendelkezik és hangos videoklipek rögzítésére is képest. A mobiltelefon természetesen támogatja a GPRS adatátvitelt, a multimédiás üzeneteket, a polifónikus csengőhangoat és infravörös port mellett beépített Bluetooth adóvevővel is rendelkezik.

A Siemens új mobiltelefonja számos előre telepített szoftvert tartalmaz, amelyek között több személyi információkezelő alkalmazás, médialejátszó, üzenetküldő, valamint e-mail program is található. A felhasználók tetszés szerinti J2ME alkalmazásokkal bővíthetik a mobiltelefon szoftvereit. A Siemes állítása szerint az U15 novemberben jelenik meg a piacon.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról