Szerző: Ady Krisztián

2003. október 8. 12:02

Rendkívül egyszerű trükkel kicselezhető a BMG által alkalmazott másolásvédelem

A Cnet.com információi szerint egy amerikai diák felfedezte, hogy egy rendkívül egyszerű trükkel kicselezhető a BMG lemezkiadó legújabb albumára, a közelmúltban bemutatott Anthony Hamilton CD-lemezre telepített másolásvédelem. A másolásvédelem eredetileg az MP3 rippelést, a dalok lementését akadályozta volna meg.

A Cnet.com információi szerint egy amerikai diák felfedezte, hogy egy rendkívül egyszerű trükkel kicselezhető a BMG lemezkiadó legújabb albumára, a közelmúltban bemutatott Anthony Hamilton CD-lemezre telepített másolásvédelem. A másolásvédelem eredetileg az MP3 "rippelést", a dalok lementését akadályozta volna meg.

A BMG által alkalmazott megoldás azonban egy rendkívül egyszerű trükkel átverhető: a gyakorlottabb Windows-felhasználók jól tudják, hogy a CD- vagy DVD-ROM-ba helyezett lemez automatikus indulását a betöltődés alatt nyomva tartott SHIFT gombbal lehet elkerülni -- s ez a trükk működik a BMG lemezénél is.

A BMG-nél elismerték, hogy az alkalmazott másolásvédelem ezzel a módszerrel kikerülhető, a másolást lehetetlenné tévő program nem indul el, azonban véleményük szerint a trükköt kevesen ismerik, ezért a védelem ilyen "hiba" mellett is hatékony maradhat.

Regisztrálj az ingyenes Cloud-native és DevOps tippek nagyvállatoknak konferenciára, ahol a Red Hat és az Alerant szakértői bemutatják a Kubernetes, OpenShift, microservice architektúrák gyakorlati alkalmazását!

a címlapról

privátháló

2

VPN-nel bővül a Google One

2020. október 30. 11:52

A vaskosabb előfizetésekhez a Google új, ajándék VPN szolgáltatást is hozzácsap.