Szerző: Ady Krisztián

2003. október 8. 12:02

Rendkívül egyszerű trükkel kicselezhető a BMG által alkalmazott másolásvédelem

A Cnet.com információi szerint egy amerikai diák felfedezte, hogy egy rendkívül egyszerű trükkel kicselezhető a BMG lemezkiadó legújabb albumára, a közelmúltban bemutatott Anthony Hamilton CD-lemezre telepített másolásvédelem. A másolásvédelem eredetileg az MP3 rippelést, a dalok lementését akadályozta volna meg.

A Cnet.com információi szerint egy amerikai diák felfedezte, hogy egy rendkívül egyszerű trükkel kicselezhető a BMG lemezkiadó legújabb albumára, a közelmúltban bemutatott Anthony Hamilton CD-lemezre telepített másolásvédelem. A másolásvédelem eredetileg az MP3 "rippelést", a dalok lementését akadályozta volna meg.

A BMG által alkalmazott megoldás azonban egy rendkívül egyszerű trükkel átverhető: a gyakorlottabb Windows-felhasználók jól tudják, hogy a CD- vagy DVD-ROM-ba helyezett lemez automatikus indulását a betöltődés alatt nyomva tartott SHIFT gombbal lehet elkerülni -- s ez a trükk működik a BMG lemezénél is.

A BMG-nél elismerték, hogy az alkalmazott másolásvédelem ezzel a módszerrel kikerülhető, a másolást lehetetlenné tévő program nem indul el, azonban véleményük szerint a trükköt kevesen ismerik, ezért a védelem ilyen "hiba" mellett is hatékony maradhat.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

6

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.