:

Szerző: Barna József

2003. október 3. 09:41

Vegyes eredményekre számít a Siebel

[CNET] Az üzleti szoftvereket gyártó Siebel Systems tegnap azt közölte, hogy harmadik pénzügyi negyedéves árbevétele előreláthatóan alacsonyabb lesz a vártnál. A vállalat ugyanakkor továbbra is az elemzők várakozásainak megfelelő nyereséget vár.

[CNET] Az üzleti szoftvereket gyártó Siebel Systems tegnap azt közölte, hogy harmadik pénzügyi negyedéves árbevétele előreláthatóan alacsonyabb lesz a vártnál. A vállalat ugyanakkor továbbra is az elemzők várakozásainak megfelelő nyereséget vár.

A szeptember 30-án véget ért harmadik pénzügyi negyedévben a Siebel az előzetes adatok szerint 320-322 millió dollár közötti árbevételt ért el. A tavalyi év bázisidőszakában a vállalat 357,2 millió dolláros forgalmat realizált, míg a második negyedéves eredmények közzétételekor 320-340 millió dollár közötti bevételt jelzett előre. A Thomson First Call által megkérdezett elemzők 328,4 millió dolláros forgalmat vártak.

A vártnál némileg alacsonyabb árbevétel ellenére a vállalat várható nyeresége megfelel az elemzők prognózisának. A Siebel az egyszeri költségeket nem számolva részvényenként 3 centes profitról számol majd be. Az átszervezéssel kapcsolatos és egyéb egyszeri költségeket is figyelembe véve a cég részvényenként 12 centes veszteséget ér el. A vállalat a negyedév során 490 alkalmazottjától vált meg, és jelenleg 4984 dolgozót foglalkoztat, 900 fővel kevesebbet, mint az év elején. A vállalat az átszervezésektől negyedévenként 30-40 millió dolláros megtakarítást vár.

Amint azt Tom Siebel elnök-vezérigazgató elmondta, a szezonálisan amúgy is gyenge negyedévben a versenytársak agresszív árazási stratégiája tovább csökkentette az árbevételt. "Továbbra is úgy látjuk, hogy a PeopleSoft kétségbeesetten csökkenti az árait a CRM-piacon" -- tette hozzá. A Siebel új szoftvereladásokból származó licencbevétele a negyedév során 109-110 millió dollár között alakul, ami 14 százalékos csökkenést jelent a tavalyi év hasonló időszakához képest.

A vállalat tegnap tőzsdezárás után számolt be várható eredményeiről. A rendes kereskedésben részvényeinek árfolyama 1,44 százalékkal 10,55 dollárra emelkedett, majd a tőzsdezárás után tovább nőtt, 11,03 dollárra.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 17:31

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.