:

Szerző: Bodnár Ádám

2003. szeptember 24. 16:47

December végén érkezik a Palm OS 6

A PalmSource december 29-én fogja bemutatni a Palm OS operációs rendszer legújabb változatát -- hangzott el a Münchenben rendezett PalmSource Developer Conference rendezvényen. A Sahara kódnevű Palm OS 6 szoftver kifejezetten a csúcskategóriás készülékekbe szánják és jó darabig párhuzamosan értékesítik a jelenleg is kapható 5-ös verzióval.

A PalmSource december 29-én fogja bemutatni a Palm OS operációs rendszer legújabb változatát -- hangzott el a Münchenben rendezett PalmSource Developer Conference rendezvényen. A "Sahara" kódnevű Palm OS 6 szoftver kifejezetten a csúcskategóriás készülékekbe szánják és jó darabig párhuzamosan értékesítik a jelenleg is kapható 5-ös verzióval.

A Palm OS 6 legfontosabb újdonságai közé tartozik az elődöknél fejlettebb multitaszking képesség, valamint grafikus felület. Larry Slotnick, a PalmSource termékigazgatója elmondta, hogy a Palm OS 5-ben igen kényelmetlen volt az alkalmazások párhuzamos futtatása és a fejlesztők sokat panaszkodtak az operációs rendszer eme képességére, ezért a Palm OS 6 ilyen szempontból komoly változásokat hoz majd.

Slotnick kiemelte, hogy a Palm OS 5 grafikus képességeit is érték kritikák, ugyanis az operációs rendszer alapértelmezésként nem támogatta a forgatható kijelzővel rendelkező készülékeket, a Palm OS azonban már tartalmazza ezt a funkciót és a ráépülő készülékek is kihasználhatják.

A PalmSource munkatársa kiemelte, hogy a Palm OS operációs rendszer előnye a versenytársakhoz képest hogy teljesen szabványos, azaz egy ilyen operációs rendszerre írt szoftver bármely készüléken futtatható, ezzel szemben például a Symbian OS vagy Pocket PC alkalmazások a legtöbb esetben eszköz-specifikusak.

A PalmSource a napokban jelentette be, hogy világszerte immmár több mint 30 millió Palm OS-alapú készülék talált gazdára. Az operációs rendszer abszolút piacvezető a tenyérgépek között, a második negyedében a Palm OS operációs rendszert futtató tenyérgépek adták az értékesített készülékek 51,4 százalékát, a Microsoft Pocket PC platformra épülő készülékek pedig az összes értékesítés 35,9 százalékát tették ki.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 01:03

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.