Szerző: roberto

2003. szeptember 19. 07:25

Megjelent a KDE munkakörnyezet 3.1.4-es kiadása

[KDE.org] A KDE Projekt a héten jelentette be a KDE grafikus

[KDE.org] A KDE Projekt a héten jelentette be a KDE grafikus munkakörnyezet 3.1-es kiadásának negyedik hibajavító frissítését, a KDE 3.1.4-et. Az alapvető asztali környezeten kívül tizenhét egyéb programcsomagot tartalmazó KDE friss kiadásához ötvenkét természetes nyelven -- köztük természetes magyarul is -- elérhető fordítás, és a teljes rendszer nyílt forráskódú licencfeltételekkel terjeszthető. Az előző kiadás apróbb hibáinak javításai és a frissítések a KDE minden csomagját érintették. A környezet legújabb kiadása elődjeihez hasonlóan a Qt könyvtárra épül, ám a korábbi verziókkal ellentétben a 3.1.4-es a Qt nyáron kiadott 3.2-es verziójával is fordítható.

Több javítás történt a különféle komponensekben, amelyek nyomán a KDE a GNU fordítógyűjtemény (GCC) 3.3-as, illetve a készülő 3.4-es verziójával is lefordul. A friss kiadás egyben két, környezet bejelentkezéskezelőjét, a KDM-et érintő biztonsági hibát is javít. A desktop rendszer csomagjai forráskódban és előre fordított bináris formában is letölthetőek, egyelőre a Debian 3.0 (Woody), a Red Hat 9, a Slackware 9.0-s Linux rendszerekhez a download.kde.org címről kiindulva.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 29. 03:30

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.