:

Szerző: Vörös Péter

2003. szeptember 17. 15:12

A Microsoft október 5-én dobja piacra az Xbox Wireless adaptert

A Microsoft kedden bejelentette, hogy október 5-től lesz kapható az az adapter, amelynek révén az Xbox játékkonzol felhasználói vezeték nélkül csatlakozhatnak az internethez.

A Microsoft kedden bejelentette, hogy október 5-től lesz kapható az az adapter, amelynek révén az Xbox játékkonzol felhasználói vezeték nélkül csatlakozhatnak az internethez.

A cég szóvivője szerint a 139 dollárba (~ 32 ezer Ft-ba) kerülő Xbox Wireless Adapterrel a felhasználók a 802.11b vagy az újabb és gyorsabb 802.11g szabványú vezeték nélküli (wireless) hálózatokra tudnak csatlakozni.


Xbox Wireless Adapter -- prototípus

Az amerikai Szövetségi Kommunikációs Bizottság (FCC) augusztus végén adta meg jóváhagyását a Microsoft legújabb Xbox-kiegészítőjéhez. Az FCC weboldalán egyúttal képeket is közzétettek az adapterről, a Microsoft akkor közölte, hogy a dokumentumok tévedésből kerültek fel az internetre.

Az FCC oldalán elérhető adatok szerint a készüléket az "Advance Data Technology of Taiwan" segítségével gyártják és/vagy fejlesztik. A Microsoft szerint a képeken látható dizájn nem a végleges terméké, mint ahogyan a letölthető kézikönyv is eltér a kereskedelmi változat kézikönyvétől.

A redmondi óriás kedden azt is bejelentette, hogy 40 dolláros árkedvezményt nyújt azon vevőknek, akik egyszerre vásárolják meg az adaptert és a 69 dolláros Xbox Live Starter Kitet, amely egy éves előfizetést biztosít a cég online játékszolgáltatására, valamint egy beszélgetésre használható headsetet és néhány játékot tartalmaz.

A vállalat ezenkívül piacra dob egy 100 dolláros routert, egy laptopokban és asztali PC-kben egyaránt használható 80 dolláros adaptert és egy 170 dolláros csomagot, amelyben egy router és egy laptop adapter van. A Microsoft továbbra is kínálni fogja a korábbi, olcsóbb, 802.11b szabványú modelleket. Az új PC-termékek várható megjelenési időpontja szeptember 21.

A Microsoft egyúttal négy másik wireless terméket is bemutatott kedden, a cég új otthoni hálózati eszközei megfelelnek a 802.11g szabványnak.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 00:18

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.