:

Szerző: Bodnár Ádám

2003. szeptember 12. 09:39

A Procter & Gamble 400 millió dollár értékű szolgáltatási szerződést kötött az IBM-mel

[Mmd] A Procter & Gamble és az IBM 10 évre szóló, 400 millió dollár

[Mmd] A Procter & Gamble és az IBM 10 évre szóló, 400 millió dollár értékű globális szerződés megkötését jelentette be, amelynek keretében az IBM Business Consulting Services vállalatátalakítást elősegítő outsourcing szolgáltatásokat nyújt.

Az IBM a világ csaknem 80 országában, közel 100 000 P&G alkalmazott számára nyújt szolgáltatásokat, többek között az alábbi területeken: bérelszámolás és juttatások, utazási költség és napidíjkezelés, kitelepülési és hazatelepülési szolgáltatások. A P&G globális SAP vállalati erőforrástervezési rendszerének HR-komponenseihez biztosított alkalmazás-felügyelet szintén része a szerződésnek.

A szerződés egyik kulcselemeként az IBM egy sor iparágvezető HR-eszközt, módszertant, továbbá globális szállítási- és szolgáltatási központot vásárol meg a P&G-től és integrálja ezeket saját HR szolgáltatásainak körébe. Ezzel a lépéssel az IBM az alkalmazottak számára nyújtott szolgáltatások terén a vállalatátalakítást elősegítő outsourcing képességek kritikus tömegét építi fel világméretekben.

A szerződés várhatóan 2004. január 1-én lép életbe, amihez a legtöbb országban szükség van a megfelelő hatósági illetve kormányzati jóváhagyásra. Azon a napon több mint 700 alkalmazott áthelyezésére kerül sor a P&G-től az IBM-hez.

A szerződés lehetővé teszi, hogy a P&G javítsa szolgáltatásait és csökkentse HR-költségeit a folyamat-átalakítás, a technológiai integráció és a legjobb módszerek felhasználása révén. Tökéletesíti a cég döntéshozatali módszereit azáltal, hogy a vezetők számára valós idejű hozzáférést biztosít az alkalmazottak jelentéseiben szereplő információkhoz, melyek konzisztensek, pontosan és szabványosak lesznek; végül lehetővé teszi a valós időben, rugalmasan és igény alapon nyújtott szolgáltatásokat -- többek között oktatást, képzést -- az alkalmazottak számára.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 00:41

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.