:

Szerző: mrsla

2000. május 18. 18:56

Reagálás Laa-Yosh irására

A linux.hu-n jelent meg a következő levél:

A PC Guru májusi számában megjelent egy cikk, amely az InterNeten is olvasható volt "Az Internet és a biztonság" címmel, szerzője Laa-Yosh. A nyomtatott és az Internetes változat eltér egymástól.

A cikk tartalmával nem kívánunk részletesen foglalkozni. Sajnálatosnak tartjuk azonban, hogy az InterNetes változat egyik tagtársunkat olyan szövegkörnyezetben említi meg, amely alkalmas tisztességének megkérdőjelezésére.

A Linux-felhasználók Magyarországi Egyesülete elhatárolja magát bármely számítógépes visszaéléstől.Ugyanakkor szomorúak vagyunk attól a lazaságtól ami a magyar és a külföldi sajtóban a "hacker" és "cracker" kifejezések használatával kapcsolatban tapasztalható. Az InterNetes változatban említett "Hacker-HOWTO"-t Kovács Emese az egyesület vezetőségének kérésére fordította le éppen azért, hogy ezeknek a kifejezéseknek a pontos értelme az angolul nem tudó közönség számára is nyilvánvalóvá váljék. A felkérésnek az Elender szerverének feltörése adott aktualitást.
A "hacker" szó további értelmezéséért kérjük forduljanak az említett műhöz. URI: http://lme.linux.hu/forditas/hacker-howto.html A Kovács Emesét ért inzultust visszautasítjuk. Bár az Interneten megjelent változatban nem szerepel még utalás sem arra, hogy az írás nyomtatott sajtóban is olvasható, nem értjük, hogyan fordulhatott elő az Interneten való eltérő tartalmú megjelentetés.

Javasoljuk, hogy a PC Guruban határolják el magukat az Internetes változattól. Egyben segítségüket kérjük abban, hogy a cikk szerzője az Interneten ugyanazon a helyen, ahol az inzultus történt, jelen levelet és Kovács Emeséhez írott bocsánatkérő szavait tegye közzé. Ezt a levelünket megküldjük az index.hu, az internetto.hu szerkesztőségének is, valamint a www.linux.hu honlapunkon is megjelentetjük.

Mielőbbi reagálásukat várjuk.

(a levél szerzője Hazai Géza, akinek köszönjük a közreműködést) "


Szerkesztői megjegyzés:
A beidézett levél tartalmával maximálisan egyetértek. Mit tehetnék hozzá?
1., Internetes biztonságodért akkor tehetsz a legtöbbet, ha biztonságos szoftvereket használsz.
2., Az informatika mára olyan kiterjedté vált, hogy sokan csak botorkálnak a szakkifejezések dzsungelében. Ez bizony soxor még a profikra is igaz.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 02:06

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.