:

Szerző: zsozso

2000. május 18. 12:30

Abitnál mégis kioszthatók az IRQ-k?

    Hello Zsozso,

    Abit BX6 rev 2.0 szapulashoz csak annyit fiznek hozza, hogy mar regota ki lehet osztani BIOS-bol az osszes PCI slotnak egyenkent az IRQ-kat. :) Kiprobaltam, mukodik, igaz soha nem kellett, mert csak egy AGP-s videokartya, egy PCI-s halokartya, egy ISA-s hangkartya, ISA-s modem, es egy PCI buszos EICON ISDN kartya van benne otthon. :)

    Ezzel ellentetben ne tudd meg, hogy ASUS P2B milyen idiotan tudja kiosztani az IRQ-kat a kartyaknak. Ezzel viszont sokat szivok a munkahelyen!

    leslie
Nekifutottam még egyszer egy BX6 2.0-nak. Nos, valóban tudsz olyat megadni, hogy 'P_IRQ0 use IRQ No: xxx' És ez így megy P_IRQ3-ig. A gond az, hogy ez nem megoldás semmire, mert ettől még az AGP megkapja a P_IRQ0 IRQ-ját, stb... Tehát az adott 'összeragadások' továbbra is fennálnak, és hogy ezt éppen hányas IRQ alatt csinálják, mellékes. Ráadásul úgy tűnik, hogy a PNP ezt is felülbírálja (tiltsuk le?). Az általam ismert egyetlen megoldás a problémára továbbra is P3B-F.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 04:59

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.