HWSW

Gépfigyelő és túlhajtó szoftver az Inteltől

Az Intel weboldalán már látható a Desktop Control Center alkalmazás előzetes nézete. A Desktop Control Center (DCC) nem más, mint egy gépfigyelő és túlhajtó szoftver, amelyet a vállalat a barkácsoló kedvű otthoni felhasználóknak szánt alaplapjaihoz mellékel majd.

Az Intel weboldalán [1] már látható a "Desktop Control Center" alkalmazás előzetes nézete. A Desktop Control Center (DCC) nem más, mint egy gépfigyelő és túlhajtó szoftver, amelyet a vállalat a barkácsoló kedvű otthoni felhasználóknak szánt alaplapjaihoz mellékel majd.

A Desktop Control Center segítségével -- a weboldal tanúsága szerint -- a felhasználók többek átállíthatják a memóriák időzítését, a chipkészlet beállításait, a front side busz és a memória órajelét. A DCC lehetőséget biztosít többfajta felhasználói és felhasználási profil tárolására és előhívására. A rendszer finomhangolása után ellenőrizni lehet a stabilitást és le is lehet mérni az esetleges teljesítménynövekedést.

Az Intel Developer Forum rendezvényekkel párhuzamosan szervezett kiállításokon már láthatóak voltak olyan Intel alaplapok, amelyeket a vállalat kifejezetten otthoni felhasználóknak szánt, azonban a piacon egyelőre nem kapható ilyen termék. A Desktop Control Centert bemutató weboldal valószínű arra utal, hogy hamarosan -- talán pont az őszi IDF-en -- a boltokba kerülnek ezek az alaplapok.

A cikkben hivatkozott linkek:
[1] http://www.intel.com/design/motherbd/software/dcc/index.htm
A cikk adatai:
//www.hwsw.hu/hirek/22628/gepfigyelo-es-tulhajto-szoftver-az-inteltol.html
Író: Bodnár Ádám (bodnar.adam kukac hwsw.hu)
Dátum: 2003. szeptember 01. 11:39
Rovat: vállalati it