Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

A Nokia és a Psion kivásárolná a Motorolát a Symbian konzorciumból

Bodnár Ádám, 2003. augusztus 29. 10:37
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A világ legnagyobb mobiltelefon-gyártója, a Nokia, valamint a brit Psion tárgyalásokat folytatnak a Motorolával, hogy kivásárolják a céget a Symbian szoftverkonzorciumból.

hirdetés
A világ legnagyobb mobiltelefon-gyártója, a Nokia, valamint a brit Psion tárgyalásokat folytatnak a Motorolával, hogy kivásárolják a céget a Symbian szoftverkonzorciumból.

A Nokia szerint a tárgyalásokat a Motorola kezdeményezte és a megállapodás heteken belül megszülethet. Amennyiben ez megtörténik, a Nokia részesedése a Symbianban 19-ről 32 százalékra nőne, a Psion részesedése pedig 31 százalékra emelkedne. A Nokia szerint a Symbian értéke mindegy 300 millió angol font, így a finn cég mintegy 39 milliót fizetne a Motorolának.

A Symbian OS operációs renszerről ismert Symbian konzorcium 1998-ban jött létre. A vállalat tulajdonosai jelenleg a Nokia, az Ericsson, a Panasonic, a Psion, a Samsung, a Siemens és a Sony Ericsson. A Symbian OS jelenleg számos mobiltelefonban található meg és erre épül a Nokia Series 60 szoftverplatform is, amelyre a finn gyártó egyes modelljein kívül többek között Panasonic, Samsung , Sendo és Siemens mobiltlefonokban is megtalálni.

A Motorola a mai napon jelentette be A920 mobiltelefonját, amely a Symbian OS operációs rendszert használja. A 3G készülék kézírásfelismeréssel működtethető. A telefon 16 bites színes kijelzővel, beépített kamerával és 8 Mbyte memóriával rendelkezik. A 148x60x24 milliméter méretű és 212 gramm tömegű A920 számos előre telepített multimédiás alkalmazást tartalmaz.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.