:

Szerző: roberto

2003. augusztus 26. 11:38

Megjelent a Linux kernel 2.4.22-es verziója

[HWSW, kernel.org] Négy kiadásra jelölt változat után Marcelo Tosatti, a Linux kernel 2.4-es ágának karbantartója tegnap kiadta a kernel 2.4.22-es stabil verzióját. A

[HWSW, kernel.org] Négy kiadásra jelölt változat után Marcelo Tosatti, a Linux kernel 2.4-es ágának karbantartója tegnap kiadta a kernel 2.4.22-es stabil verzióját. A változások listája -- az előző kiadáshoz hasonlóan -- rendkívül hosszú, számtalan apró javítás, rengeteg driverfrissítés és 2.5-ös fejlesztői ágból backportolt kód került a kiadásba, ráadásul néhány biztonsági rést is betömtek a fejlesztők. A friss verzió a már több éve stabil ágban lévő kerneleknél szokatlan gyorsasággal követte elődjét, a június közepén kiadott 2.4.21-est. Az előző verzió forráskódját frissítő patch, illetve a teljes forráskód egyaránt a kernel.org-ról tölthető le, azonban most is tanácsos valamelyik hivatalos tükörszervert használni.

Mivel az utóbbi évben többször is előfordult, hogy bizonyos programok (sendmail, tcpdump) forráskódja a fordítás során aktiválódó, a fordítást végző felhasználó jogaival futó trójai programot tartalmazott, a kicsomagolási eljárást minden forráskódot tartalmazó csomag -- így a kernel esetén is -- érdemes a kód hitelességének ellenőrzésével kezdeni. A kernel esetében a GPG-vel tudjuk ellenőrizni a forráskódcsomaghoz tartozó aláírást, részletes útmutató a kernel.org-on olvasható.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 09:55

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.