Szerző: Bodnár Ádám

2003. augusztus 25. 12:04

A várakozásoknak megfelelő eredményekkel zárta második negyedévét a Quanta Computer

A világ legnagyobb szerződéses notebook-gyártója, a tajvani Quanta Computer a várakozásoknak megfelelő eredményekkel zárta második pénzügyi negyedévét.

A világ legnagyobb szerződéses notebook-gyártója, a tajvani Quanta Computer a várakozásoknak megfelelő eredményekkel zárta második pénzügyi negyedévét.

A vállalat nettó nyeresége a tavalyi második negyedévhez képest 60 százalékkal 3,19 milliárd tajvani dollárra (93 millió amerikai dollárra) emelkedett. Az első negyedévben a Quanta 2,87 milliárd tajvani dolláros nettó profitot ért el. A Reuters Research által megkérdezett elemzők átlagosan 3,14 milliárd tajvani dolláros eredményre számítottak.

A Compal, a második legnagyobb szerződéses notebook-gyártó a várakozásoknál jobb eredményekről számolt be. A cég negyedéves nettó eredménye 36 százalékkal 2,61 milliárd tajvani dollárra nőtt. A Quanta és a Compal által gyártott notebookok összességében majd' 40 százalékos részesedéssel bírnak a világpiacon. A két vállalat beszállítója többek között a HP-nak és a Dellnek is.

A negyedéves eredmények kapcsán a Quanta közölte, hogy a jelenleg is tartó harmadik negyedévben a leszállított noteszgépek száma 20 százalékkal emelkedik a második negyedévhez képest. A cég közleménye szerint elsősorban az amerikai kiskereskedelmi piac lendül majd fel, de a vállalati piacon is tapasztalhatóak a növekedés első jelei.

A Quanta bejelentette, hogy a harmadik negyedévben az eladott mobiltelefonok száma várhatóan 30 százalékkal növekedik majd a második negyedévhez képest. A második negyedévben a Quanta mintegy 1 millió mobiltelefont szállítot le vevőinek. A KGI Securities előrejelzése szerint 2003 végére a mobiltelefon-gyártás adja majd a Quanta forgalmának 15 százalékát. Az idei második negyedévben a mobiltelefon-értékesítés a bevétel 10 százalékát tette ki, a tavalyi második negyedévben pedig 3 százalékot.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról