Szerző: Bodnár Ádám

2003. augusztus 22. 16:21

Az Intel megemelte negyedéves kilátásait

Az Intel ma megemelte a jelenleg is tartó harmadik pénzügyi negyedévére vonatkozó kilátásait.

Az Intel ma megemelte a jelenleg is tartó harmadik pénzügyi negyedévére vonatkozó kilátásait.

A vállalat közölte, hogy a szeptember 27-én véget érő háromhónapos időszakban a forgalma 7,3-7,8 milliárd dollár között alakul, a bruttó haszonrés pedig 56 százalék körül lesz. A vállalat korábban 6,9-7,5 milliárd dolláros bevételre és 54 százalék körüli bruttó haszonrésre számított. A vállalat nem tett közzé nyereség-előrejelzést: a Reuters Research által megkérdezett szakértők 7,26 milliárd dolláros forgalom mellett részvényenként 19 centes eredményt várnak.

Az Intel a tavalyi harmadik negyedévben 6,5 milliárd dolláros árbevételt realizált, a vállalat nettó nyeresége 686 millió dollárra, részvényenként 10 centre rúgott. A bruttó haszonrés 49 százalék volt.

A vállalat közleménye szerint a vártnál kedvezőbb negyedéves eredmények hátterében a processzorokat gyártó Intel Architecture Group jó teljesítménye áll. Elemzőket azonban aggodalommal töltötte el az az Intel-vélekedés, amely szerint a kommunikációs termékek iránti kereslet továbbra sem növekedik számottevően.

A kedvező hírek nyomán a vállalat részvényeinek árfolyama több mint 10 százalékkal 28,97 dollárra emelkedett és éves rekordot dönött: az Intel-papírok tavaly június óta nem értek ilyen sokat.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról