Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Az Intel megemelte negyedéves kilátásait

Bodnár Ádám, 2003. augusztus 22. 16:21
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Az Intel ma megemelte a jelenleg is tartó harmadik pénzügyi negyedévére vonatkozó kilátásait.

hirdetés
Az Intel ma megemelte a jelenleg is tartó harmadik pénzügyi negyedévére vonatkozó kilátásait.

A vállalat közölte, hogy a szeptember 27-én véget érő háromhónapos időszakban a forgalma 7,3-7,8 milliárd dollár között alakul, a bruttó haszonrés pedig 56 százalék körül lesz. A vállalat korábban 6,9-7,5 milliárd dolláros bevételre és 54 százalék körüli bruttó haszonrésre számított. A vállalat nem tett közzé nyereség-előrejelzést: a Reuters Research által megkérdezett szakértők 7,26 milliárd dolláros forgalom mellett részvényenként 19 centes eredményt várnak.

Az Intel a tavalyi harmadik negyedévben 6,5 milliárd dolláros árbevételt realizált, a vállalat nettó nyeresége 686 millió dollárra, részvényenként 10 centre rúgott. A bruttó haszonrés 49 százalék volt.

A vállalat közleménye szerint a vártnál kedvezőbb negyedéves eredmények hátterében a processzorokat gyártó Intel Architecture Group jó teljesítménye áll. Elemzőket azonban aggodalommal töltötte el az az Intel-vélekedés, amely szerint a kommunikációs termékek iránti kereslet továbbra sem növekedik számottevően.

A kedvező hírek nyomán a vállalat részvényeinek árfolyama több mint 10 százalékkal 28,97 dollárra emelkedett és éves rekordot dönött: az Intel-papírok tavaly június óta nem értek ilyen sokat.

4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!