Szerző: mz

2000. május 17. 22:39

Az IE bug visszaüt

A Microsoft böngészőprogramjának fejlesztői csoportja azon dolgozik, hogy kijavítson egy olyan hibát, mely a Apple Macintosh tulajdonosok közül azokat érinti, akik az Internet Explorer legutóbbi verzióját futtatják.
A hiba, melyet kihasználva a felhasználó gépén található privát fájlok elérhetővé válnak, először 1997-ben bukkan fel. A Microsoft akkor kijavította, de most újra megjelent a Mac gépeken. Egyelőre nem tudni, hogy a javítás mikor lesz elérhető.
A hiba oka a Java nyelv használatában, illetve abban a módban keresendő, ahogy az IE 5 az Apple virtuális java gépével kommunikál. Szerencsére a rossz szándékú weblap üzemeltetőknek nem elég saját oldalaikra csalogatni a gyanútlan áldozatokat, de ismerniük kell a fájlok pontos elérési útvonalát, vagy az elérni kívánt intranet-oldal pontos címét. A bug tűzfalakon keresztül is működőképes.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról