Szerző: roberto

2003. augusztus 22. 08:39

Gyorsan fejlődik a Mozilla Firebird webböngésző

Korábban beszámoltunk arról, hogy a Mozilla

Korábban beszámoltunk arról, hogy a Mozilla böngészőprogram-csomagot a jövőben kisebb, önálló alkalmazások (böngésző, levelezőprogram stb.) fogják felváltani, amelyek képesek lesznek együttműködni, de magukban is megállják a helyüket, miközben a háttérben továbbra is megmarad a Mozillából már ismert Gecko motor, és az új programok felhasználói felülete is a keresztplatformos XUL interfészre épül.

Az átalakuló Mozilla webböngésző komponense a korábban Phoenix néven ismert, ma már Mozilla Firebird néven futó alkalmazás lesz, amely a MozillaZine híroldal szerint rendkívül sokat fejlődött az utóbbi hetekben, és a fejlesztők már azokon a szükséges változtatásokon dolgoznak, amelyek lehetővé teszik, hogy a Firebird átvegye a mostani Mozilla helyét. A váltás a lap információi szerint valószínűleg a Mozilla 1.6 verziójával fog megtörténni, talán valamikor decemberben.

A Firebird legújabb lehetőségei közé tartozik az oldalsáv átdolgozott működése, az alternatív stíluslapok közti választás lehetősége, az újragondolt beállítópanel, és a letöltések teljes testreszabhatósága. A program legfrissebb fejlesztői változatait az ftp.mozilla.org-ról tölthetjük le Windowsra, Linuxra és MacOS-re.

a címlapról