Szerző: Bodnár Ádám

2003. augusztus 18. 17:03

HP Utility Data Centert használt rajzfilmje elkészítéséhez egy animációs stúdió

[Noguchi & Peters] A hp bejelentette, hogy egy animációs stúdiónak kereskedelmi minőségű rajzfilmet sikerült készítenie a hp Labs hp Utility Data Centeren (UDC) futó kísérleti képalkotási szoftverével. A The Painter című, négyperces rajzfilm a díjnyertes bristoli 422 animációs stúdió alkotása. Készítésében a hp Labs bristoli kutatói is közreműködtek. A hp a világhírű Sundance Filmfesztiválra és más európai rajzfilmversenyekre is szeretné benevezni az új filmet.

[Noguchi & Peters] A hp bejelentette, hogy egy animációs stúdiónak kereskedelmi minőségű rajzfilmet sikerült készítenie a hp Labs hp Utility Data Centeren (UDC) futó kísérleti képalkotási szoftverével. A "The Painter" című, négyperces rajzfilm a díjnyertes bristoli 422 animációs stúdió alkotása. Készítésében a hp Labs bristoli kutatói is közreműködtek. A hp a világhírű Sundance Filmfesztiválra és más európai rajzfilmversenyekre is szeretné benevezni az új filmet.

A film a hp Labs Bristol kutatói által kifejlesztett és a létesítmény UDC rendszerén futó "közmű-jellegű" képalkotási szoftver prototípusával készült. Az alkalmazás kereskedelmi forgalomban kapható rendering szoftverekkel is képes együttműködni. A hp közmű jellegű rendering szolgáltatásával a 422-nek 17 nap alatt sikerült elkészítenie a kiváló minőségű filmet -- a UDC nélkül ez mintegy kilenc hónapot vett volna igénybe. A filmben végül felhasznált 2500 kockát 19 óra alatt, 72 db 1,4 GHz-es Intel Pentium III processzor bevonásával készítették el. Ez több mint 130 kocka feldolgozását jelenti óránként.

A UDC-n futó hp-s fejlesztésű rendering szoftver kísérleti program, amely kereskedelmi forgalomban egyelőre nem kapható. Eredetileg a UDC-n futtatható különféle szolgáltatások létrehozására kifejlesztett SmartFrog technológia tesztelésére hozták létre. A hp Labs Bristol csapata olyan kísérleti szolgáltatást keresett, amelynek segítségével tesztelheti a SmartFrogot és a hp UDC-t.

Az animációs stúdiók általában több racknyi szervert tartanak fenn kizárólag rendering-feladatokra. A rajzfilmkészítés során azonban erősen hullámzik a kapacitásigény. Kapacitáscsúcs idején soha nincs elég szerver, a mélyponton pedig kihasználatlanul állnak a drága berendezések és rendering-szoftverek. A hp UDC dinamikus kapacitáselosztási képessége révén a 422 csúscsidőszakban is hozzá tudott jutni a szükséges többletkapacitáshoz, az igény visszaesésével pedig más feladatokra tudta átállítani a felszabaduló szervereket.

Az 1988-ban alapított 422 a televíziós műsorkészítő társaságok preferált tervezési és számítógépes grafikai partnere. Három Emmy díj birtokosa, négy ízben jelölték a British Academy of Film and Television Arts (BAFTA) televíziós és filmművészeti díjra, és több nemzetközi fórumon részesült már szakmai elismerésben. Ügyfélkörében a legnagyobb brit televíziós csatornák mellett számos európai és amerikai szervezet (pl. a National Geographic TV, a The Discovery Channel és több független nemzetközi műsorkészítő társaság) is megtalálható.

Regisztrálj az ingyenes Cloud-native és DevOps tippek nagyvállatoknak konferenciára, ahol a Red Hat és az Alerant szakértői bemutatják a Kubernetes, OpenShift, microservice architektúrák gyakorlati alkalmazását!

a címlapról

privátháló

2

VPN-nel bővül a Google One

2020. október 30. 11:52

A vaskosabb előfizetésekhez a Google új, ajándék VPN szolgáltatást is hozzácsap.