Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2003. augusztus 15. 21:42

Megszüntetett versenyfelügyeleti eljárás a Vivendivel szemben

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 2003. július 23-án jogsértés hiányában megszűntette a Vivendi Telecom Hungary Rt. ellen indított versenyfelügyeleti eljárást. A GVH 2002. július 24-én indított eljárást gazdasági erőfelénnyel való visszaélés miatt.

[HWSW] A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 2003. július 23-án jogsértés hiányában megszűntette a Vivendi Telecom Hungary Rt. ellen indított versenyfelügyeleti eljárást. A GVH 2002. július 24-én indított eljárást gazdasági erőfelénnyel való visszaélés miatt.

Gazdasági Versenyhivatal gazdasági erőfölénnyel való visszaélés miatt 2002. július 24-én versenyfelügyeleti eljárást indított a Vivendi Telecom Hungary Rt.(VTH) ellen, mert vélelmezte, hogy a VTH az ADSL nagykereskedelmi árait olymódon határozta meg, hogy azzal kiszorította versenytársait a ADSL kiskereskedelmi piacairól.

A GVH Versenytanácsa a VTH ellen indított versenyfelügyeleti eljárást 2003. július 23-án jogsértés hiányában megszüntette. A GVH Versenytanácsa megállapította, hogy a VTH ADSL nagykereskedelmi árképzése nem ütközik a versenytörvény rendelkezéseibe, a VTH nem élt vissza erőfölényes helyzetével és nagykereskedelmi árai lehetővé teszik más kiskereskedelmi ADSL szolgáltatók piacra lépését a VTH ADSL kiskereskedelmi piacain.

Regisztrálj az ingyenes Cloud-native és DevOps tippek nagyvállatoknak konferenciára, ahol a Red Hat és az Alerant szakértői bemutatják a Kubernetes, OpenShift, microservice architektúrák gyakorlati alkalmazását!

a címlapról

privátháló

2

VPN-nel bővül a Google One

2020. október 30. 11:52

A vaskosabb előfizetésekhez a Google új, ajándék VPN szolgáltatást is hozzácsap.