Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2003. augusztus 15. 21:42

Megszüntetett versenyfelügyeleti eljárás a Vivendivel szemben

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 2003. július 23-án jogsértés hiányában megszűntette a Vivendi Telecom Hungary Rt. ellen indított versenyfelügyeleti eljárást. A GVH 2002. július 24-én indított eljárást gazdasági erőfelénnyel való visszaélés miatt.

[HWSW] A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 2003. július 23-án jogsértés hiányában megszűntette a Vivendi Telecom Hungary Rt. ellen indított versenyfelügyeleti eljárást. A GVH 2002. július 24-én indított eljárást gazdasági erőfelénnyel való visszaélés miatt.

Gazdasági Versenyhivatal gazdasági erőfölénnyel való visszaélés miatt 2002. július 24-én versenyfelügyeleti eljárást indított a Vivendi Telecom Hungary Rt.(VTH) ellen, mert vélelmezte, hogy a VTH az ADSL nagykereskedelmi árait olymódon határozta meg, hogy azzal kiszorította versenytársait a ADSL kiskereskedelmi piacairól.

A GVH Versenytanácsa a VTH ellen indított versenyfelügyeleti eljárást 2003. július 23-án jogsértés hiányában megszüntette. A GVH Versenytanácsa megállapította, hogy a VTH ADSL nagykereskedelmi árképzése nem ütközik a versenytörvény rendelkezéseibe, a VTH nem élt vissza erőfölényes helyzetével és nagykereskedelmi árai lehetővé teszik más kiskereskedelmi ADSL szolgáltatók piacra lépését a VTH ADSL kiskereskedelmi piacain.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról