Szerző: Bodnár Ádám

2003. augusztus 14. 16:52

Internetes zeneszolgáltatást indít Európában a Microsoft

A mai napon indul el Nagy-Britanniában a Microsoft új internetes zeneszolgáltatása, az MSN Music Club . A felhasználók 200 ezer dalhoz férhetnek hozzá, egy szám letöltése 75 pennybe kerül. A szolgáltatás -- Tiscali Music Club néven -- az ősz folyamán számos további európai országban elindul, itt dalonként 99 eurocentet kell a letöltésekért fizetni.

A mai napon indul el Nagy-Britanniában a Microsoft új internetes zeneszolgáltatása, az MSN Music Club. A felhasználók 200 ezer dalhoz férhetnek hozzá, egy szám letöltése 75 pennybe kerül. A szolgáltatás -- Tiscali Music Club néven -- az ősz folyamán számos további európai országban elindul, itt dalonként 99 eurocentet kell a letöltésekért fizetni.

Az Apple iTunes Music Service-hez hasonlóan az MSN Music Club is a médialejátszó szoftverből érhető el. A Microsoft szolgáltatását nem a redmondi vállalat, hanem az OD2 fejlesztette és üzemelteti. Noha a Music Club egyelőre csak Európában érhető el, elemzők szerint a jelenség előszele lehet egy amerikai piaci megjelenésnek is.

A Microsoft igazgatótanácsának elnöke, Bill Gates nemrégiben már beszélt arról, hogy vállalata az Apple-höz hasonlóan elindítja internetes zeneszolgáltatását, azonban részletekről nem számolt be. A redmondi cég valószínűleg az iTunes Music Store hihetetlen sikere nyomán döntött úgy, hogy minél hamarabb elindítja a rivális szolgáltatást.

Az Apple internetes zeneboltja egyelőre kizárólag az Egyesült Államokban érhető el, és csak Apple Mac operációs rendszert futtató számítógépek tulajdonosai használhatják, ugyanis az iTunes szoftvernek egyelőre nics Windowson használható változata. A szolgáltatás elindításakor az Apple közölte, hogy még az idén megjelenik a windowsos iTunes, így lényegesen többen érhetik el a Music Store-t.

A nyári leállás után, október 5-én és 7-én az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.

a címlapról

Hirdetés

AWS és microservice meetupokkal kezdjük az őszt!

2021. szeptember 20. 06:12

A nyári leállás után, október 5-én és 7-én az Amazon felhőszolgáltatása és a microservicek témája köré épülő meetupokkal indul újra a HWSW free! meetup-sorozat.