Szerző: Bodnár Ádám

2003. augusztus 13. 14:34

A HP leszállította ezredik európai Superdome szerverét

[Noguchi & Peters] Mai bejelentése szerint a HP újabb HP Superdome Unix szervert adott el az európai, közel-keleti és afrikai országokat átfogó EMEA-régió egyik vezető távközlési vállalatának, a T-Systemsnek. Ezzel a tranzakcióval elérte az ezret a 2000 december óta Európában leszállított Superdome kiszolgálók száma.

[Noguchi & Peters] Mai bejelentése szerint a HP újabb HP Superdome Unix szervert adott el az európai, közel-keleti és afrikai országokat átfogó EMEA-régió egyik vezető távközlési vállalatának, a T-Systemsnek. Ezzel a tranzakcióval elérte az ezret a 2000 december óta Európában leszállított Superdome kiszolgálók száma.

Az új Superdome szerver segítségével a T-Systems számára többé nem okoz nehézséget az SAP APO (Advanced Planner and Optimizer) rendszer által támasztott komoly követelmények kielégítése. A magas rendelkezésre állási szintű, 64 bites architektúrára épülő kiszolgáló 64 CPU-val és 256 Gbyte központi memóriával segíti a T-Systems működését -- így a vállalat a jövőben az SAP APO rendszer valamennyi fejlesztési fázisát egyetlen szerverrel tudja támogatni. A bővítés nyomán a T-Systems bambergi számítástechnikai központjában működő SAP APO lesz majd a világ legnagyobb fejlesztési és optimalizációs alkalmazásainak egyike.

Az informatikai kapacitásbővítés a jelenlegi és jövőbeni feladatok kezeléséhez szükséges infrastrukturális hátteret teremti meg a T Systemsnél. A HP Superdome Unix szerver zökkenőmentessé teszi a bambergi SAP APO rendszer működését. A T-Systems 20 fős bambergi csapata már 1996 óta használja sikeresen a legfejlettebb SAP-alkalmazásokat a különféle vállalati szükségletek kielégítésére.

"Európa egyik legnagyobb informatikai és távközlési szolgáltatója lévén olyan átfogó hardverkoncepcióra, megbízható IT-partnerre és szerverekre van szükségünk, amelyek segítségével magas szintű stabilitást érhetünk el, és minimumra szoríthatjuk üzemkieséseink idejét" -- hangsúlyozta Thomas Schneider, a T-Sytems CSU3 SAP-kompetenciaközpontjának munkatársa. "Három HP Superdome szervert használunk decentralizált szerkezetű központi rendszerünk támogatására. Azért döntöttünk ismét a HP mellett, mert korábban is mindig megbízható partnernek bizonyult."

A T-Systems és a HP máris szorosan együttműködik az új HP Integrity szerver fejlesztésén. A HP valamennyi új HP Integrity Superdome kiszolgálójánál több operációs rendszeres szemléletet alkalmaz, így ezek a rendszerek már egyidejűleg, egymással párhuzamosan tudják futtatni a Linux, a Windows és a Unix alkalmazásokat. A három operációs rendszerre épülő szabványos technológiák révén a HP nagyobb rugalmassághoz és gyorsabb megtérüléshez (RoIT) tudja juttatni ügyfeleit.

"Az ezres határ átlépése jól mutatja, mennyire elégedettek ügyfeleink a Superdome szerver teljesítményével" -- emelte ki Rudi Schmickl, a HP Enterprise Servers and Storage szervezetének EMEA-régióért felelős alelnöke. "A legfrissebb piaci adatok ismét igazolják stabil szerverpiaci pozíciónkat, és választott stratégiánk -- azon belül is Unix-szerverekre vonatkozó terveink -- helyességét. A jövőben tovább dolgozunk e stratégia megvalósításán, és ezzel párhuzamosan elindítjuk a vezető szerepünk megerősítését szolgáló Itanium 2-stratégiát."

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról