Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2003. augusztus 13. 11:58

Augusztus 18-tól megszűnik a Westelnél az ingyenes internetes SMS-küldés

Augusztus 18-án megszűnik a Westel ingynes internetes SMS-küldő szolgáltatása. A www.777sms.hu oldalon olvasható tájékoztatás szerint a szolgáltató az internetesről WAP, illetve GPRS alapú szolgáltatássá alakítja az ingyenes SMS-küldést.

[HWSW] Augusztus 18-án megszűnik a Westel ingynes internetes SMS-küldő szolgáltatása. A www.777sms.hu oldalon olvasható tájékoztatás szerint a szolgáltató az internetesről WAP, illetve GPRS alapú szolgáltatássá alakítja az ingyenes SMS-küldést.

Ugyan az SMS-ek elküldéséért továbbra sem kell fizetni, ám a WAP-os, illetve GPRS-es adatátvitelért már igen. A Westel tarifatáblázata szerint számlás ügyfeleknek a legolcsóbb GPRS előfizetés havonta nettó 250 forint, mely 250 kilobyte adatforgalmat tartalmaz: ezen felül 10 kilobyte-onként nettó 8 forintot kell fizetni. A WAP elérés használata adatforgalomtól független, a kapcsolatért percdíjat kell fizetni, ami csúcsidőben (9-19 óra között) nettó 30 forint, este 9 és reggel 7 óra között 5 forint, a fennmaradó időben 15 Ft.

A Westel emellett közölte, hogy szeptember 1-től SMS-csomagokat vezet be. Az SMS-csomagok lényege, hogy meghatározott számú SMS (15, 25 vagy 80) díját egyben lehet kiegyenlíteni és így az üzenetek sok esetben olcsóbbak. Egy 15 üzenetből álló csomag bruttó 375 forintba, 25 üzenet 531 forintba, 80 üzenet pedig 1500 forintba kerül. Jelenleg egy SMS elküldésének ára (készüléken keresztül, hagyományosan) nettó 30 forint.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról