Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Gainward: a világ leggyorsabb videokártyája

Barna József, 2003. augusztus 08. 14:47
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Gainward ma arról számolt be, hogy megkezdte a világ leggyorsabb NVIDIA GeForce FX 5900 Ultra grafikus processzorra épülő videokártyáinak forgalmazását. A tajvani gyártótól megszokott módon frappánsan Gainward CoolFX PowerPack! Ultra/1600 XP Golden Sample -nek nevezett terméken válogatott memóriachipek és GPU található, vízhűtéssel megbolondítva.

A Gainward ma arról számolt be, hogy megkezdte a világ leggyorsabb NVIDIA GeForce FX 5900 Ultra grafikus processzorra épülő videokártyáinak forgalmazását. A tajvani gyártótól megszokott módon frappánsan Gainward CoolFX PowerPack! Ultra/1600 XP Golden Sample-nek nevezett terméken válogatott memóriachipek és GPU található, vízhűtéssel megbolondítva.

A 256 Mbyte memóriával felszerelt kártyán a gyári beállítások szerint a GeForce FX 5900 Ultra grafikus processzor 500 MHz feletti, míg a memóriachipek 950 MHz feletti sebességen üzemelnek. Amint az ismert, az NVIDIA referenciaajánlása szerint a lapkák javasolt sebessége 450, illetve 850 MHz.

A termék különlegessége, hogy gyári -- a német innovatek által fejlesztett -- vízhűtéssel kerül forgalomba. A gyártó közleménye szerint az Eheim pumpával ellátott CoolFX rendszer átlagosan tíz évig működőképes. A Gainward még januárban jelentette be, hogy rendkívül halk hűtőrendszert fejleszt az akkoriban bemutatott GeForce FX 5800 Ultra grafikus processzor mellé. A megfelelő megoldás kifejlesztése jó néhány hónapot vett igénybe.

A Gainward CoolFX PowerPack! Ultra/1600 XP Golden Sample modellen található videó ki- és bemenet, valamint jár hozzá egy DVI-VGA átalakító és az EXPERTool finomhangoló alkalmazás. A videokártya igen borsos áron, 899 euróért lesz megvásárolható. A vállalat által önállóan is forgalmazott vízhűtőrendszer ára 299 euró. A termékről fotók ezen a linken találhatóak.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.