:

Szerző: Vörös Péter

2003. augusztus 11. 09:06

Új termékek a EMC-től

[Hill and Knowlton] Kevesebb, mint hat hónappal azután, hogy megjelentette a Symmetrix DMX információtároló rendszereket, az EMC bemutatta a Symmetrix DMX rendszerek, szoftverek és a kapcsolódó technológiák következő szintjét. A Symmetrix DMX segítségével a vásárlók lépést tarthatnak az egyre bonyolultabb és egyre nagyobb kihívást jelentő felsőkategóriás terhelésekkel és hasznát vehetik a tárolóeszköz-beszerzési és műveleti költségek csökkentésére szolgáló új módszereknek. Minden most bejelentett termék szeptemberben lesz elérhető.

[Hill and Knowlton] Kevesebb, mint hat hónappal azután, hogy megjelentette a Symmetrix DMX információtároló rendszereket, az EMC bemutatta a Symmetrix DMX rendszerek, szoftverek és a kapcsolódó technológiák következő szintjét. A Symmetrix DMX segítségével a vásárlók lépést tarthatnak az egyre bonyolultabb és egyre nagyobb kihívást jelentő felsőkategóriás terhelésekkel és hasznát vehetik a tárolóeszköz-beszerzési és műveleti költségek csökkentésére szolgáló új módszereknek. Minden most bejelentett termék szeptemberben lesz elérhető.

David Donatelli, az EMC tárolóplatform-műveletekért felelős vezető alelnöke a következőket mondta: "A vásárlók számára az információ nem tömegáru. Szinte minden vállalatnak van olyan kritikus fontosságú információhalmaza, amelyet csak a legmagasabb színvonalú tárolási szolgáltatás kezelhet. Az pedig, hogy az információ milyen értéket képes visszaadni az üzletnek, a neki otthont adó tárolókörnyezettől függ. A mostani bejelentések világosan jelzik, hogy a Symmetrix DMX rendszerek és szoftverek továbbra is a legjobban felszereltek a vásárlók csúcskategóriás tárolási követelményeinek kielégítésére."

A Symmetrix DMX bejelentések a következő újításokat tartalmazzák:

Symmetrix DMX3000 -- Az új, felsőkategóriás Symmetrix DMX rendszer a legnagyobb kihívást jelentő, nagy teljesítményű, funkcionalitású és kapacitású konszolidációs követelményeket is kielégíti azáltal, hogy a nagy, dinamikus terhelésekhez kiszámíthatóan nagy teljesítményt nyújt. A Symmetrix DMX akár 576 darab meghajtót kezel; maximális nyers kapacitása több mint 84 terabájt, felhasználható kapacitása 73,5 terabájt. Ezzel kapacitása és bizonyos alkalmazásoknál a teljesítménye is kétszer akkora, mint a Symmetrix DMX2000-é. A Symmetrix 3000 a teljes Symmetrix DMX funkcionalitási paletta előnyeivel rendelkezik és lineáris méretezhetőséget kínál a vásárlók számára a Symmetrix Direct Matrix architektúra révén.

Belépő szintű Symmetrix DMX800 konfiguráció -- A moduláris, rackes kiépítésű Symmetrix DMX800 új, belépő szintű konfigurációja egy teljes Symmetrix DMX rendszer összes tulajdonságát hordozza, miközben az iparág legalacsonyabb induló árával rendelkezik a csúcskategóriájú tárolóeszközök területén. A Symmetrix DMX800 rendszer átformálja a csúcskategóriás tárolórendszerek beszerzéséről és telepítéséről alkotott hagyományos fogalmakat. Az új konfiguráció nyers kapacitása 580 gigabájttól 17 terabájtig terjed.

"Leállást nem igénylő" műveletek -- Az Enginuity operációs környezet legújabb verziójával a Symmetrix DMX az egyetlen olyan tárolórendszerré vált, amely lehetővé teszi a szoftver-frissítéseket a csatlakozó szerverek megszakítás nélküli üzeme mellett anélkül, hogy a hosztgépben további kiegészítő hardverre és/vagy szoftverre lenne szükség.

Új, továbbfejlesztett replikáció -- Az EMC, amely hosszú ideje vezető a replikációs szoftverek területén, két, új, innovatív szoftverterméket és fejlett kapcsolódási lehetőséget jelentett be, amelynek segítségével a csúcskategóriájú tárolóeszközök vásárlói csökkenthetik a költségeket, megnövelhetik a távolságokat, valamint a folyamatos üzletmenetet biztosító helyi és távoli replikációk számát.

Az EMC bejelentésének elemei:

  • SRDF/A -- a világ legnagyobb teljesítményű kibővített távolságú replikációs szoftvere. Az SRDF/A a piacvezető SRDF szoftverre épül. Az EMC szabadalmazott Delta Set technológiájának használatával az SRDF/A lehetővé teszi a vásárlók számára, hogy bármikor és bármilyen messziről karbantartsák az adatok egy konzisztens, helyreállítható és újraindítható távoli másolatát anélkül, hogy ez az éles alkalmazásra bármiféle hatással lenne.
  • EMC Snap -- a világ egyetlen helytakarékos helyi replikációs szoftvere csúcskategóriás tárolóeszközökhöz. A nagyszámítógépes és nyílt rendszerű környezetekben is elérhető EMC Snap a teljes kötetmásolatok készítéséhez szükséges kiegészítő kapacitásnak csak egy töredékét igényli. Az a képesség különbözteti meg a Symmetrix DMX-et a többi csúcskategóriás versenytárstól, hogy a teljes másolástól a helytakarékos replikációig többféle megoldással képes a vegyes szolgáltatásiszint-követelmények kielégítésére. Az EMC Snap használatával a másolatok létrehozása többé nem igényli a forráskötet kapacitásának 100 százalékát; egy sokkal kisebb -- jellemzően 30 százalékos -- kapacitás elegendő.
  • Natív Gigabit Ethernet -- A Symmetrix DMX rendszerek SRDF kapcsolódási lehetőségei csökkentik a hardver- és átviteli költségeket azáltal, hogy lehetővé teszik a távoli replikációt költséges csatornakonverziós eszközök nélkül.
  • Natív iSCSI -- A Fibre Channel szerverkapcsolat költségei eddig visszatartották a vásárlókat attól, hogy több szervert egy SAN-környezetbe integráljanak. A világ első, a csúcskategóriás tárolóeszközök natív iSCSI kapcsolódását lehetővé tevő megoldással az EMC most alacsony költségű módszert kínál ezeknek az eddig elszigetelt szervereknek a konszolidálására és hálózatba kapcsolására. A nagyvállalati környezetek számára, ahol százával vagy akár ezrével lehetnek ilyen szerverek, az iSCSI a hálózati tárolás értékeit kínálja Fibre Channel gazdagép-buszadapterek és -kapcsolóportok költségei nélkül. A natív iSCSI integráció révén a Symmetrix DMX lehetővé teszi a vásárlóknak az IP-alapú tárolóhálózatok előnyeinek kihasználását a jelenlegi tárolási infrastruktúra megőrzésével. Az iSCSI megvalósítása az új Multi-protocol Channel Director segítségével történik. Ennek révén a vásárlók az iSCSI, FICON és Gigabit Ethernet SRDF kapcsolódási portok bármilyen kombinációját használhatják bármely Symmetrix DMX rendszerben egyetlen kártyán. Az iSCSI elterjedésének felgyorsítására az EMC stratégiai partnere, a Microsoft Corporation nemrégiben bejelentette, hogy iSCSI szoftver-meghajtóprogramja rendelkezésre áll a Microsoft Windows 2000, Windows XP és Windows Server 2003 termékcsaládokhoz. A Gartner Dataquest szerint az iSCSI 2006-ra közel másfél millió szervert kapcsol majd SAN-ra.
  • Megnövelt nagyszámítógépes kompatibilitás és innováció -- A Symmetrix DMX sorozat most továbbfejlesztett kompatibilitást kínál az IBM nagygépes funkciókészletéhez. Az EMC ma bejelentette az IBM 3. verziójú XRC replikációs szoftverének Symmetrix DMX implementációját. Az EXRC segítségével az IBM XRC vásárlók forrás vagy cél tárolórendszerként is telepíthetik a Symmetrix DMX sorozatú rendszereket a jelenlegi replikációs megoldások megzavarása nélkül. A kiegészítő új Symmetrix DMX nagyszámítógépes támogatás része a kompatibilitás az IBM egyedi Geographically Dispersed Parallel Sysplex (GDPS) clusterkezelési és átállási megoldásával, valamint a TPF operációs rendszer támogatása. Az EMC olyan további, innovatív funkciókkal bővíti a vásárlók nagyszámítógépes környezeteit, mint a világ legmagasabb teljesítményű 2 gigabites FICON kapcsolata, a továbbfejlesztett replikáció az SRDF/A és az EMC Snap szoftver használatával, valamint a csúcskategóriás tárolási megoldások területén az új belépő szintű Symmetrix DMX800 konfiguráció. Mindezek mellett a Symmetrix DMX már támogatja a Fibre Channel kapcsolódást az IBM iSeries szerverekhez, ami új adattárolási konszolidációt kínál az OS/400 felhasználóknak.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 10:34

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.