Szerző: Barna József

2003. augusztus 8. 09:49

Növelte nyereségét az NVIDIA

Jen-Hsun Huang
Jen-Hsun Huang
Az NVIDIA tegnap hozta nyilvánosságra második pénzügyi negyedéves eredményeit. A grafikus processzorokat gyártó vállalat az elemzők várakozásait felülmúló nyereségről számolt be, köszönhetően elsősorban az új GeForce FX lapkák és a Microsoft Xbox játékkonzolhoz szállított alkatrészek erős forgalmának.

A július 27-én véget ért második pénzügyi negyedévben az NVIDIA 459,8 millió dolláros árbevételt ért el, szemben a tavalyi év bázisidőszakának 427,3 millió dolláros forgalmával. Az árbevétel a múlt hónap végén előre jelzett tartomány alsó sávjába esett: július 28-án a vállalat 454-478 millió dollár közötti forgalmat prognosztizált. A nyereség 24,2 millió dollárra, részvényenként 14 centre rúgott, míg egy évvel korábban 5,3 millió dollár, részvényenként 3 cent volt. A Thomson First Call által megkérdezett elemzők részvényenként 11 centes profitot vártak.

Az NVIDIA elnök-vezérigazgatója, Jen-Hsun Huang a bejelentés kapcsán tartott sajtótájékoztatón beszélt a MediaQ felvásárlásának jelentőségéről. A MediaQ mobil eszközökhöz fejleszt grafikus megoldásokat. Noha Huang nem bocsátkozott becslésekbe azzal kapcsolatban, hogy mekkora forgalom várható az új üzletágtól, azt elmondta, hogy várakozásai szerint a mobil készülékekbe szánt alkatrészek az NVIDIA eladásaiból komoly részesedést szereznek majd.

A jelenlegi, harmadik pénzügyi negyedévre 5-6 százalékos forgalomnövekedést vára a vállalat, így árbevétele várhatóan 482,8 és 487,4 millió dollár között lesz. Az elemzők 495,9 millió dolláros forgalmat jeleztek előre. A vállalat növekvő forgalomra számít az Xbox konzolhoz szállított alkatrészekből, ám jelezte: a bruttó haszonrés csökkeni fog a negyedév során, elsősorban a gyártási költségek csökkentésére fordított kiadások miatt.

Az NVIDIA tegnap tőzsdezárás után hozta nyilvánosságra eredményeit. Részvényeinek árfolyama a rendes kereskedésben 1,38 százalékkal 19,30 dollárra csökkent, majd további 12 százalékkal 17,04 dollárra esett vissza a tőzsdezárás utáni kereskedésben, mivel a befektetőket meglepte az óvatos harmadik negyedéves előrejelzés.

Regisztrálj az ingyenes Cloud-native és DevOps tippek nagyvállatoknak konferenciára, ahol a Red Hat és az Alerant szakértői bemutatják a Kubernetes, OpenShift, microservice architektúrák gyakorlati alkalmazását!

a címlapról

privátháló

2

VPN-nel bővül a Google One

2020. október 30. 11:52

A vaskosabb előfizetésekhez a Google új, ajándék VPN szolgáltatást is hozzácsap.