:

Szerző: Barna József

2003. augusztus 7. 17:28

Nyereséges negyedévet zárt a Sega

[CBS] A Sega Corp. ma hozta nyilvánosságra első pénzügyi negyedéves eredményeit. A japán videojáték-gyártó vállalat most először tett közzé negyedéves jelentést és nyereségről számolt be.

[CBS] A Sega Corp. ma hozta nyilvánosságra első pénzügyi negyedéves eredményeit. A japán videojáték-gyártó vállalat most először tett közzé negyedéves jelentést és nyereségről számolt be.

A Sega a június 30-án véget ért első pénzügyi negyedévben 42,37 milliárd jenes (356,3 millió dolláros) árbevételt ért el. A vállalat nyeresége 1,89 milliárd jenre (15,75 millió dollárra) rúgott. Minthogy ez volt az első alkalom, hogy a cég negyedéves eredményeket tett közzé, a tavalyi év bázisidőszakának adatai nem állnak rendelkezésre.

A negyedév során a Sega olyan játéktermi gépei, mint az F-Zero AX és a Virtua Cop 3, erős forgalmat értek el. A vállalat az elmúlt három hónapban 1,02 millió darab játékprogramot értékesített: ezek közül a Sonic Adventure DX és a Let's make a J.LEAGUE Soccer Club 3 forgalma felülmúlta a várakozásokat. Az Egyesült Államokban 410 000 szoftvert adott el a cég.

A Sega egyben megerősítette korábbi éves előrejelzését: a vállalat csoportszinten 7,5 milliárd jenes (63 millió dolláros) nettó nyereséget vár 193 milliárd jenes (1,62 milliárd dolláros) forgalom mellett. A márciusban véget ért tavalyi pénzügyi évben a cég 197,22 milliárd jenes árbevétel mellett 3,05 milliárd jenes profitot realizált.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 22:32

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.