Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Csalódott vezető távozik az Applied Materialstól

Barna József, 2003. augusztus 07. 18:14
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

hirdetés
Sasson Somekh
Sasson Somekh
Távozik az Applied Materialstól az elnök-vezérigazgatói poszt korábbi várományosa, Sasson Somekh. A vezető alelnök azt követően döntött lemondásáról, hogy a félvezetőgyártásban használt berendezéseket gyártó vállalat május elején egy külsős szakembert nevezett ki a korábbi elnök-vezérigazgató, James Morgan helyére.

Somekh az új termékek tervezéséért és bevezetéséért felelő üzletág vezető alelnöke volt és komoly befolyással rendelkezett az Applied Materialsnél. Posztját augusztus végétől adja fel, ám azt követően is a vállalat igazgatótanácsának tagja marad. Elemzők korábban a vezérigazgatói poszt legesélyesebb várományosaként tekintettek rá. Az Applied Materials azonban május elején -- a céget 1977 óta irányító és áprilisban leköszönt Morgan utódjaként -- az Intel értékesítési és marketing részlegének korábbi vezetőjét, Mike Splintert nevezte ki a vállalat élére.

Az izraeli származású Somekh, aki 1980-ban csatlakozott a vállalathoz, kulcsszerepet töltött be az új termékek fejlesztésében. A nevéhez fűződik számos úttörő berendezés fejlesztése. Munkájáért az iparág szakmai szervezetei számos díjjal jutalmazták. Utódját a vállalat még nem nevezte ki.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.