Szerző: roberto

2003. augusztus 3. 17:49

A Sun Microsystems és a SuSE együttműködési megállapodást kötöttek

[SuSE] A Sun Microsystems és a SuSE Linux egyesült

[SuSE] A Sun Microsystems és a SuSE Linux egyesült államokbeli képviselete pénteken globális együttműködési megállapodást jelentettek be. A megállapodás részeként a SuSE megkapja a Java 2 Standard Edition (J2SE) forráskódjának felhasználási jogait, és terjesztheti azt saját szoftvermegoldásaiban, ezzel segítve a Java futtatási és fejlesztői környezet további terjedését, míg a Sun kínálni és szállítani fogja saját x86-os rendszereivel a SuSE Linux Enterprise Server nyolcas verzióját, és ahhoz teljes felhasználói támogatást biztosít, továbbá támogatni fogja a vegyes környezetben (Sun által támogatott egyéb Linux-disztribúciók, valamint a Solaris és Solaris x86) dolgozó SLES-felhasználókat is.

Jonathan Schwartz, a Sun Microsystems alelnöke a bejelentés kapcsán elmondta, hogy a "a Sun értékeli a SuSE szakértelmét, örömmel fogadja a céget a Java közösségben [...]. Ezen az együttműködésen keresztül, illetve a Sun nyílt rendszerek melletti elkötelezettségével az ügyfelek az alternatívák és az innováció előnyeit élvezhetik".

Richard Seibt, a SuSE Linux elnök-vezérigazgatója szerint a "SuSE a nyílt kódú innovációval felrázza a hagyományos IT-világot, és az együttműködési csatornák szélesítésével valódi üzleti értéket [...] biztosít az ügyfelek számára", Seibt kiemelte: "a vállalati vásárlóknak alternatívákra van szükségük. A Sunnal való együttműködéssel rugalmas, felhasználóbarát megoldásokat szállítunk, amelyek a vásárlók számára jelentős üzleti előnyökkel járnak, és a Sun, illetve a SuSE számára is új lehetőségeket nyitnak meg".

a címlapról