:

Szerző: Bodnár Ádám

2003. július 31. 14:15

Bejelentette második negyedéves eredményeit a Cray

A szuperszámítógépeiről ismert Cray közzétette június 30-án véget ért második pénzügyi negyedévének eredményeit.

A szuperszámítógépeiről ismert Cray közzétette június 30-án véget ért második pénzügyi negyedévének eredményeit.

A második negyedévben a vállalat 61,8 millió dolláros forgalmat ért el, szemben a tavalyi év azonos időszakában elkönyvelt 38,6 millió dollárral. A nettó nyereség 7,9 millió dollárt, azaz részvényenként 10 centet tett ki, míg egy évvel korábban 1,2 millió dollár, azaz részvényenként 2 cent volt.

Az első félév során a Cray 105,9 millió dolláros bevétel mellett 9,1 millió dollár, azaz részvényenként 12 cent nettó nyereséget ért el. Egy évvel korábban a vállalat 73,8 millió dolláros forgalmat és 1,9 millió dollár, azaz részvényenként 4 cent nettó profitot könyvelt el.

A Cray márciusban megemelte egész évre vonatkozó kilátásait, Jim Rottsolk, a cég elnök-vezérigazgatója és igazgatótanácsának elnöke szerint az idei évben a vállalat 220 millió dollár feletti árbevételt vár. Január végén, a negyedik negyedéves és éves eredmények közzétételekor a cég még "legalább 200 millió dolláros" forgalmat jelzett előre az idei pénzügyi évre.

A tavalyi pénzügyi évben a vállalat 155,1 millió dolláros árbevételt ért el, ami 16 százalékos növekedés a 2001-ben realizált 133,6 millió dollárhoz képest. Az éves nyereség 5,4 millió dollárt, részvényenként 10 centet tett ki, míg a korábbi évben 35,2 millió dolláros, részvényenként 87 centes veszteségről volt kénytelen beszámolni a cég.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 21:45

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.