Szerző: Barna József

2003. július 30. 12:53

Barrett: a vállalati IT-kiadások növekedésére még várni kell

Craig Barrett
Craig Barrett
[Dow Jones] Az Intel elnök-vezérigazgatója úgy látja, hogy a vállalati IT-kiadások a gazdaságilag fejlett régiókban aligha nőnek látványosan az idén. Craig Barrett ugyanakkor biztos abban, hogy a nagyvállalatok előbb-utóbb korszerűsítik technikai infrastruktúrájukat.

A Morgan Stanley egyik elemzőjével, Mark Edelstone-nal folytatott nyilvános beszélgetése során Barrett elmondta: nem hiszi, hogy a vállalati IT-kiadások csökkennének az idén, de különösen az Egyesült Államokhoz és Nyugat-Európához hasonló fejlett gazdaságokban bizonyosan nem is növekednek jelentős mértékben, miközben Ázsiában és Kelet-Európában javulás tapasztalható. Mint hozzátette, noha a mai gazdasági körülmények között egy hónapnál hosszabb időre aligha lehet megbízható jóslatokat megfogalmazni, a vállalatok idővel költeni fognak technikai infrastruktúrájuk korszerűsítésére.

Barrett elmondta még, hogy az Intel az elkövetkező évtizedben bizonyosan nem lesz képes a 90-es években elért évi 30 százalékos növekedésre, de -- feltéve, hogy a gazdaság lábra áll -- 15 százalékos éves növekedés vállalhatónak tűnik. Míg a számítástechnikai piacon a cég növekedése a piac bővülésével állhat arányban, addig a kommunikációs eszközök piacán még van lehetőség a versenytársak kárára növekedni, jelezte a vállalatvezető.

Mint kiemelte, manapság a vezeték nélküli hálózatok tekinthetők slágernek, a felhasználók nagy része érdeklődik a kábel nélküli internetezés iránt. Az Intel ezért marketing-költségvetésének oroszlánrészét a Centrino mobil platform népszerűsítésére fordítja majd a második félév során.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról