:

Szerző: Ady Krisztián

2003. július 30. 16:59

Ingyenes vezeték nélküli internet a McDonald's gyorséttermeiben

[News.com] A McDonalds kedden jelentette be, hogy a Cometa Networks vezeték nélküli szolgáltatását felhasználva internethozzáférést nyújt a New York-i térségben található 75 kiemelt gyorséttermében, egyelőre ingyenesen, kísérleti jelleggel. Az éttermekben Wi-Fi vezeték nélküli csatlakozási lehetőséget biztosító notebook vagy PDA segítségével lehet az internetre csatlakozni.

[News.com] A McDonald's kedden jelentette be, hogy a Cometa Networks vezeték nélküli szolgáltatását felhasználva internethozzáférést nyújt a New York-i térségben található 75 kiemelt gyorséttermében, egyelőre ingyenesen, kísérleti jelleggel. Az éttermekben Wi-Fi vezeték nélküli csatlakozási lehetőséget biztosító notebook vagy PDA segítségével lehet az internetre csatlakozni.

A tegnap bejelentett 75 étteremben kialakított hozzáférési pontot, hotspotot egy kisebb, 10 New York-i étteremben lefolytatott, pozitív tapasztalatokat hozó teszt előzte meg.

Bár az elemzők szkeptikusak a Wi-Fi technológiával megvalósított, ingyenes vagy fizetős vezeték nélküli internetszolgáltatást nyújtó cégek sorsát illetően, a McDonald's esetében lényegesen más a helyzet. Az étteremlánc csupán vendégei megelégedettségét kívánja növelni, melytől az internettől teljesen független bevételei növekedését várja, azaz csupán több hamburgert szeretne eladni.

A Cometa ugyanakkor a McDonald's-szal kötött üzlettel jelentősen növelheti a nagyobb forgalmú helyekre telepített Wi-Fi hotspotjai számát. Az étteremlánc egy másik szolgáltató, a Wayport segítségével San Franciscóban is nyújt vezeték nélküli internethozzáférést, szintén kísérleti jelleggel.

A New York-i teszthálózat használatáért augusztusban semmit sem kell fizetni az éttermek vendégeinek, szeptembertől azonban 3 dollárba kerül majd a szolgáltatás naponta.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 10:51

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.