:

Szerző: Vörös Péter

2000. május 17. 08:07

A Hewlett-Packard a vártnál is jobb eredményekkel zárta idei első negyedévét

A forgalom 14,6%-kal 12,03 milliárd $-ra nőtt a tavalyi első negyedéves 10,4 milliárd $-ról, míg a nettó nyereség 899 millió $ volt, ami 17%-os növekedés a tavalyi 766 millió $-hoz képest (és 6%-kal jobb az elemzők által vártnál). A költségek a tavalyi szinthez képest csak 8%-kal nőttek.
A PC részleg eladási számai 57%-kal nagyobbak a tavalyinál, ez a nagy PC gyártók között a leggyorsabb növekedés (ritkán sikerül e téren a Dell-t lehagyni bárkinek is az utóbbi években!) - e piac egészének növekedése 20%-os. A cég laptop PC eladásai 248%-os darabszám és 180%-os forgalmi növekedést értek el. A Unix-os szerver bevételek 26%-kal nőttek.
Bár a HP nem közölt számadatokat a nemrég indult e-szolgáltatási üzletágról, annyit elárultak, hogy a részleg által nyújtott szolgáltatások és termékek növekedése gyorsult és a cég többi üzletágára is kihatással lesz e stratégia.
A HP elnök-vezérigazgatója, Carly Fioirina szerint a cég immár folyamatosan a kétszámjegyű növekedést útján van. A közvetlen PC eladások jelenleg 14%-os arányát tovább szeretnék növelni, egy éven belül 20-30%-ra. A cég középes kategóriájú, "N" Unix szervereinek eladásai jól alakultak, de a "V" család eladásai gyengébbek voltak a vártnál, mivel az utódnak szánt 'Superdome' megjelenése közeledik (nyáron vagy ősszel várható a megjelenés).
A nyomtató gyártó részleg volt természetesen a legnagyobb, 5,13 milliárd $-os negyedéves forgalommal (!!). A HP számítógép eladásai 5,09 milliárd $-ra nőttek, szemben a tavalyi 4,28 milliárd $-ral, míg a szolgáltatásokból származó forgalom 1,8 milliárd $-ra nőtt a tavalyi 1,6 milliárd $-ról.
Az USA-beli bevételek 17%-kal 5,3 milliárd $-ra nőttek, míg az európai eladások 5%-kal 4,2 milliárd $-ra emelkedtek. Az Ázsia-Csendes-óceáni régió forgalma 37%-kal 1,7 milliárd $-ra nőtt, míg a latin-amerikai eladások 30%-kal 500 millió $-ra nőttek.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 17:01

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.