:

Szerző: Vörös Péter

2000. május 17. 07:37

Terra Lycos: A spanyol Terra Networks 12,5 milliárd $-ért megvette a Lycos-t!

Egy évvel ezelőtt a Terra mindössze egy egyszerű portál cég volt Barcelonában, egy félig üres épülettel Madrid szélén - tegnap viszont a részvényekkel lebonyolított, 12,5 milliárd $-os felvásárlás révén az egyik legnagyobb globális Internet szereplővé lépett elő. Természetesen a Telefónica háttér (a 'spanyol Matáv' 66%-os tulajdonosa a Terra-nak) segített a dologban, hiszen a spanyol telekommunikációs óriáscég a latin-amerikai piac jelentős részét szintén uralja. Ez az első alkalom, hogy egy jelentős amerikai Internet portált egy külföldi cég vesz meg.
A Terra eredetileg Telefónica Interactiva-ként indult 1998 decemberében, majd tavaly márciusban megvették a Grupo Ole nevű kis portál céget. Szeptemberben pedig a már Terra Networks néven futó cég vett meg portál cégeket Mexikóban, Brazíliában, Argentínában, Chilében, Peruban és más latin-amerikai országokban összesen 600 millió $-ért. A novemberi tőzsdei bevezetés révén a Terra az egyik legnagyobb piaci értékű európai Internetes céggé vált.
Az új cég neve Terra Lycos lesz és híven az eddigi stratégiához a Terra meghagyja a vezetést (A Lycos elnöke, Robert Davis lesz a cégcsoport vezérigazgatója, míg Juan Villalonga, a Telefonica és a Terra elnöke lesz az elnök), a tartalom "helyi" lesz (amerikai az USA-ban, brazil Brazíliában, mexikói Mexikóban, ...).

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 01:43

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.