:

Szerző: Barna József

2003. július 28. 11:25

A Western Digital író-olvasófejeket gyártó vállalatot vásárol

A Western Digital a múlt héten jelentette be, hogy felvásárolja a merevlemezekben és szalagos meghajtókban használatos író-olvasófejeket gyártó Read-Rite Corporationt . A jelenleg felszámolás alatt álló vállalat vagyontárgyaiért a Western Digital 95,4 millió dollárnyi készpénzt fizet.

A Western Digital a múlt héten jelentette be, hogy felvásárolja a merevlemezekben és szalagos meghajtókban használatos író-olvasófejeket gyártó Read-Rite Corporationt. A jelenleg felszámolás alatt álló vállalat vagyontárgyaiért a Western Digital 95,4 millió dollárnyi készpénzt fizet.

A bejelentés szerint a Read-Rite vagyontárgyait felügyelő csődbíróság jóváhagyta az ügyletet, melynek értelmében a Western Digital tulajdonába kerül a vállalat vagyontárgyainak nagy része, így egy egyesült államokbeli félvezetőgyártó üzem is. A Western Digital továbbá opciót szerzett a Read-Rite thaiföldi kirendeltségének megvásárlására is. A thaiföldi részlegnek körülbelül 62 millió dolláros adóssága van.

A felvásárlástól a Western Digital azt várja, hogy hosszú távon saját maga elégítheti ki az író- és olvasófejek iránti szükségletét. Rövid távon a vállalat egyéb forrásokból szerzi be a merevlemezeiben felhasznált alkatrészeket. A várakozások szerint az ügylet -- amennyiben a csődbíróság nem emel kifogást -- egy héten belül lezárulhat.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 08:47

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.