Szerző: Barna József

2003. július 28. 11:25:35

A Western Digital író-olvasófejeket gyártó vállalatot vásárol

A Western Digital a múlt héten jelentette be, hogy felvásárolja a merevlemezekben és szalagos meghajtókban használatos író-olvasófejeket gyártó Read-Rite Corporationt . A jelenleg felszámolás alatt álló vállalat vagyontárgyaiért a Western Digital 95,4 millió dollárnyi készpénzt fizet.

A Western Digital a múlt héten jelentette be, hogy felvásárolja a merevlemezekben és szalagos meghajtókban használatos író-olvasófejeket gyártó Read-Rite Corporationt. A jelenleg felszámolás alatt álló vállalat vagyontárgyaiért a Western Digital 95,4 millió dollárnyi készpénzt fizet.

A bejelentés szerint a Read-Rite vagyontárgyait felügyelő csődbíróság jóváhagyta az ügyletet, melynek értelmében a Western Digital tulajdonába kerül a vállalat vagyontárgyainak nagy része, így egy egyesült államokbeli félvezetőgyártó üzem is. A Western Digital továbbá opciót szerzett a Read-Rite thaiföldi kirendeltségének megvásárlására is. A thaiföldi részlegnek körülbelül 62 millió dolláros adóssága van.

A felvásárlástól a Western Digital azt várja, hogy hosszú távon saját maga elégítheti ki az író- és olvasófejek iránti szükségletét. Rövid távon a vállalat egyéb forrásokból szerzi be a merevlemezeiben felhasznált alkatrészeket. A várakozások szerint az ügylet -- amennyiben a csődbíróság nem emel kifogást -- egy héten belül lezárulhat.

Az október 25-26-án rendezett eseményen közel ötven nemzetközi előadó is színpadra áll, 16 országból - a leggyorsabb jegyvásárlók pedig ESP32-alapú hacking badge-et is kapnak!

a címlapról