:

Szerző: mrsla

2000. március 9. 08:45

A Microsoft és a spanyolviasz

Az MS-nél felfedeztek egy fantasztikus dolgot . A duplikált (vagy többszörözött)fájlokról van szó. Mindannyiunknak ismerős az a probléma, hogy egy fájlra több példányban van szükség. Mert például az egyik program ebben a könyvtárban keresi a másik meg amabban. A Microsoft kifejlesztette (3 év alatt) a Single Instance Store-t, mely ezt a problémát hivatott megszüntetni. A technológiát alkalmazó oprendcer (win2000 upgrade) csak egyszer tárol minden fájlt, és ha máshol is szükség van rá, az elérhetőséget egy linkkel biztosítja. Vagyis a vincsi eme nemes helyén már nem az egész fájl, csupán egy, a fájlra mutató link lesz, nyilván az eredeti fájlméret töredékét foglalva.

Az MS-nél felfedeztek egy fantasztikus dolgot. A duplikált (vagy többszörözött)fájlokról van szó. Mindannyiunknak ismerős az a probléma, hogy egy fájlra több példányban van szükség. Mert például az egyik program ebben a könyvtárban keresi a másik meg amabban. A Microsoft kifejlesztette (3 év alatt) a Single Instance Store-t, mely ezt a problémát hivatott megszüntetni. A 'technológiát' alkalmazó oprendcer (win2000 upgrade) csak egyszer tárol minden fájlt, és ha máshol is szükség van rá, az elérhetőséget egy linkkel biztosítja. Vagyis a vincsi eme nemes helyén már nem az egész fájl, csupán egy, a fájlra mutató link lesz, nyilván az eredeti fájlméret töredékét foglalva. Ezt a 'technológiát' a unix rendszerekben mintegy 30 éve alkalmazzák és nem a unix volt az első aki a symlinkeket alkalmazta. Azt is mondhatnánk , hogy a windows2000 most ért a 60-as,70-es évek technológiai szintjére. Természetesen a linux (mint unix klón) szintén ismeri a symlinkeket és használja is azokat.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 13:09

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.