Szerző: Bodnár Ádám

2003. július 25. 10:43

Emelkedő forgalomról és nyereségről számolt be a Western Digital

Matthew E. Massengill
Matt Massengill
A merevlemezeket gyártó Western Digital tegnap este, a tőzsde zárása után tette közzé negyedik pénzügyi negyedévének és 2003-as pénzügyi évének eredményeit.

A negyedik negyedévben a Western Digital nyeresége 48,8 millió dollár, azaz részvényenként 23 cent volt, míg egy évvel korábban 13,1 millió dollár, azaz részvényenként 7 cent. A First Call által megkérdezett elemzők átlagosan 19 centes részvényenkénti eredményre számítottak.

A vállalat forgalma 26 százalékkal, 540,7 millió dollárról 680 millió dollárra emelkedett. A leszállított merevlemezek száma 31 százalékkal 8 millió darabra növekedett.

"A vállalat nagyszerű működése ismét kiváló pénzügyi eredményeket hozott. Éves szinten is növekedő forgalmat és nyereséget értünk el" -- mondta Matt Massengill, a Western Digital elnök-vezérigazgatója és igazgatótanácsának elnöke. "Egy szezonálisan hagyományosan gyenge időszakban növeltük az eladott termékek számát és minden tekintetben ki tudtuk elégíteni ügyfeleink igényeit."

Éves szinten a Western Digital 2,15 milliárd dollárról 2,71 milliárd dollárra növelte a forgalmát, miközben a profit 65,4 millió dollárról (részvénynneként 34 cent) 199,8 millió dollárra (részvényenként 97 cent) emelkedett.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról