Szerző: Bodnár Ádám

2003. július 25. 09:43

Megduplázta forgalmát és nyereségét az eBay

Az eBay tegnap közzétette negyedéves eredményeit, megemelte éves kilátásait, valamint bejelentette, hogy 2:1 arányú részvénydarabolást hajt végre.

Az eBay tegnap közzétette negyedéves eredményeit, megemelte éves kilátásait, valamint bejelentette, hogy 2:1 arányú részvénydarabolást hajt végre.

Az internetes aukciósház a júniusban véget ért második pénzügyi negyedévet 109,7 millió dollár, azaz részvényenként 33 cent nyereséggel zárta, egy évvel korábban a profit 54,3 millió dollárt, azaz részvényenként 19 centet tett ki. A First Call által megkérdezett elemzők 31 centes részvényenkénti eredményre számítottak. A forgalom 91 százalékkal 509,3 millió dollárra növekedett.

Az eBay közölte, hogy az igazgatótanács jóváhagyta az augusztus 28-án esedékes 2:1 arányú részvénydarabolást. A vállalat emellett bejelentette, hogy az amerikai és a nemzetközi részleg erősödő forgalma miatt az idei pénzügyi évben 2,08 milliárd dolláros bevételre számít, ez 25 millió dollárral magasabb a legutóbbi előrejelzésnél. A jelenleg is tartó harmadik negyedévben 515 millió dolláros forgalmat vár az eBay.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról