:

Szerző: Bodnár Ádám

2003. július 24. 11:18

Nyereséges negyedéven van túl az Electronic Arts

A világ legnagyobb független játékszoftver-kiadója, az Electronic Arts bejelenetette, hogy a júniusban véget ért első pénzügyi negyedévében növelte nyereségét.

A világ legnagyobb független játékszoftver-kiadója, az Electronic Arts bejelenetette, hogy a júniusban véget ért első pénzügyi negyedévében növelte nyereségét.

A vállalat közölte, hogy a kedvező eredmények elsősorban az NBA Street Vol. 2, Def Jam Vendetta és a The Sims Superstar Expansion Pack szoftverek sikerének köszönhetőek. Az említett szoftverekből a negyedév során 1 millió, vagy még annál is több példány fogyott.

Az EA 18 millió dolláros, azaz részvényenként 12 centes GAAP szerinti profitról számolt be. Egy évvel korábban a vállalat 7,4 millió dollár, azaz részvényenként 5 cent nyereséget ért el. A forgalom 332 millió dollárról 353 millió dollárra nőtt. Az eredmények felülmúlták a cég saját előrejelzéseit.

A jelenleg is tartó második negyedévben az EA 470-510 millió dollár közötti bevételre és részvényenként 35-42 cent nyereségre számít. A Thomson/First Call által megkérdezett elemzők átlagosan 499 millió dollár forgalmat és 40 centes részvényenkénti eredményt várnak.

A teljes pénzügyi évre az Electronic Arts 2,8-2,9 milliárd dolláros forgalmat és részvényenként 3,15-3,25 dolláros nyereséget vár. Elemzők átagosan 3,20 dolláros részvényenkénti eredményre számítanak.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 21:30

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.